Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A NAV tényleg ezt csinálja...

A NAV tényleg ezt csinálja (tel. Szám alapján behajtás)?

Figyelt kérdés

egyetemistaként nincs sok pénzem, gyermekfelügyeletből egészítem ki a pénzem. nem keresek sokat, néha csak heti pár ezer, de nekem ez is fontos. neten hirdetem magam, képpel, telefonszámmal, sok oldalon, hogy minél több szülőhöz eljusson a hirdetés. azért adom meg a telefonszámom, mert mindenki ezt csinálja.

nemrég azonban azt mondták nekem, hogy a NAV ilyen oldalakról összeszedi a számokat és szám alapján később elszámoltatnak a jövedelemmel, amit kapok, mint fekete kereset, amiből nem adóztam.

én nem értek ehhez, teljesen mást tanulok. de ez most komoly? ilyet csinálnak? mondjuk azt nem tudják bizonyítani, hogy valaha is dolgoztam, max azt, hogy adtam fel hirdetést.

megüthetem a bokámat?

2012. jan. 6. 00:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
8%
Előbb-utóbb minden adócsalóra ez vár. Erre jobb ha mindenki felkészül, aki nem fizet adót a munkája után. Sokkal szigorúbb szabályok lesznek, és végre is fogják őket hajtani. Most nagyon kell a pénz az országnak, nem lesznek ejnye-bejnyék mint régebben. A neten keresztül is könnyen lépre tudnak csalni, csak gondolj bele. Felhív egy olyan személy, aki csak ellenőrizni akarja hogy feketén dolgozol e, megbíz a munkával, majd amikor nem adsz számlát bumm.
2012. jan. 6. 00:10
 2/18 A kérdező kommentje:

azért, mert gyerekekre vigyázok heti pár órát? ez a kormány legnagyobb gondja?

ez aztán az adócsalás, mondhatom. ösztöndíj nincs, diákmunka alig, a heti 2000Ft-ért meg üldöznek.

2012. jan. 6. 00:12
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Kolopele nem szereti az adócsalókat, mert egyike a nagyon kevés becsületesen működő vállalkozónak. Egyszer elmagyarázhatná, hogy hogyan csinálja, hacsak nem konkurencia nélkül van a piacon, ergo kérhet annyit, hogy adóra is jusson, meg tejbegrízre is.

Szerintem e pillanatban nem vadászik a NAV a hozzád hasonló kicsikre, és talán nem is fog. De kérdezz meg egy könyvelőt, hogy hogyan tudnál valami legalább féllegális keretet adni a munkádnak, és esetleg inkább ismerősökön keresztül terjedj, ne újságban - hátha mégis Kolopelének van igaza.

2012. jan. 6. 00:29
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
A feketén szerzett jövedelemnek nem szabad hogy nyoma legyen. Ha kp-ban költöd el akkor nem tudják bizonyítani, kivéve ha belefutsz egy "próbavásárlóba". Ha hirdeted magad azzal kivívod a figyelmet.
2012. jan. 6. 00:33
 5/18 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Téged csak megetettek. Nekem kb tíz évig volt vállalkozásom feketén meg plakátokat nyomtattam nem csak telefonszámmal, címmel is mivel ez helyhezkötött műhelymunka. Sosem foglalkozott vele senki.
2012. jan. 6. 00:38
 6/18 anonim ***** válasza:
78%
Ja és honlapom is volt. Szintén címmel telszámmal névvel refereciafotókkal és még a főoldalon egy arcképem is volt.
2012. jan. 6. 00:40
 7/18 asmosys ***** válasza:
84%
Magánszemélyek közt ez a munka adómentes. Nem kell félned semmitől.
2012. jan. 6. 00:46
 8/18 A kérdező kommentje:
Ès mennyire büntethetnek; ha elfogadok egy ellenörtöl mondjuk 2000Ft-ot? Aki a gyerekét használva vadászik babysitterekre?
2012. jan. 6. 00:47
 9/18 A kérdező kommentje:
Uhh ledves utolsó bagyon köszönöm; megnyugodtam.
2012. jan. 6. 00:48
 10/18 A kérdező kommentje:
Kedves és nagyon akart lenni de a telefonom billentyüzete nem túl jó .
2012. jan. 6. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!