A NAV tényleg ezt csinálja (tel. Szám alapján behajtás)?
egyetemistaként nincs sok pénzem, gyermekfelügyeletből egészítem ki a pénzem. nem keresek sokat, néha csak heti pár ezer, de nekem ez is fontos. neten hirdetem magam, képpel, telefonszámmal, sok oldalon, hogy minél több szülőhöz eljusson a hirdetés. azért adom meg a telefonszámom, mert mindenki ezt csinálja.
nemrég azonban azt mondták nekem, hogy a NAV ilyen oldalakról összeszedi a számokat és szám alapján később elszámoltatnak a jövedelemmel, amit kapok, mint fekete kereset, amiből nem adóztam.
én nem értek ehhez, teljesen mást tanulok. de ez most komoly? ilyet csinálnak? mondjuk azt nem tudják bizonyítani, hogy valaha is dolgoztam, max azt, hogy adtam fel hirdetést.
megüthetem a bokámat?
azért, mert gyerekekre vigyázok heti pár órát? ez a kormány legnagyobb gondja?
ez aztán az adócsalás, mondhatom. ösztöndíj nincs, diákmunka alig, a heti 2000Ft-ért meg üldöznek.
Kolopele nem szereti az adócsalókat, mert egyike a nagyon kevés becsületesen működő vállalkozónak. Egyszer elmagyarázhatná, hogy hogyan csinálja, hacsak nem konkurencia nélkül van a piacon, ergo kérhet annyit, hogy adóra is jusson, meg tejbegrízre is.
Szerintem e pillanatban nem vadászik a NAV a hozzád hasonló kicsikre, és talán nem is fog. De kérdezz meg egy könyvelőt, hogy hogyan tudnál valami legalább féllegális keretet adni a munkádnak, és esetleg inkább ismerősökön keresztül terjedj, ne újságban - hátha mégis Kolopelének van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!