Mi lesz a külföldön dolgozó magyarok sorsa, ha felbomlik az euróövezet? Mi lesz a munkaszerződésekkel, ha felbomlik az EU?
Figyelt kérdés
Ez a kérdés valóban fontos, én is épp külföldre készülök menni dolgozni, és az összes rokon-barát-haver már kinn van! Mint magyarok dolgozunk, ugye MOST mindenhol szabad a munkavállalás, nem kell munkavállalási engedély és a sok szarság, ami ezzel járt régebben....én már dolgoztam egy évet feketén Németo-ban és nem kaptam munkavállalásit, hiába kilincseltem.....most mehetek az összes országba szabadon dolgozni, de mi lesz, ha felbomlik az EU? Mi lesz a már évek óta kinn dolgozó rokonokkal, volt évfolyamtársakkal, barátokkal? Ide nekik szó szerint már nincs hová hazajönni,nincs miért hazajönni, se lakás, se munka, se idős szülők, se semmi, csak a lerobbant magyar falvak nyomora (Borsodban) várná őket a felduzzadt roma közösségekkel...még mindannyian magyar állampolgárok, mivel a külföldit 5 év állandó kint tartózkodás után lehet csak kérvényezni.....annyira megszokták már kinn 2-3-4 év alatt, hogy már elképzelhetetlen lenne nekik hazajönni! Szóval jó kérdés, lesz-e szabad munkavállalás az EUzóna felbomlása után? Mi lesz azokkal, akik már kinn vannak?2011. dec. 28. 16:01
21/21 Waff válasza:
Angela Merkelt idézném:"ha nincs euró,nincs EU...."
Remélem érthető.... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!