Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi lesz a külföldön dolgozó...

Mi lesz a külföldön dolgozó magyarok sorsa, ha felbomlik az euróövezet? Mi lesz a munkaszerződésekkel, ha felbomlik az EU?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés valóban fontos, én is épp külföldre készülök menni dolgozni, és az összes rokon-barát-haver már kinn van! Mint magyarok dolgozunk, ugye MOST mindenhol szabad a munkavállalás, nem kell munkavállalási engedély és a sok szarság, ami ezzel járt régebben....én már dolgoztam egy évet feketén Németo-ban és nem kaptam munkavállalásit, hiába kilincseltem.....most mehetek az összes országba szabadon dolgozni, de mi lesz, ha felbomlik az EU? Mi lesz a már évek óta kinn dolgozó rokonokkal, volt évfolyamtársakkal, barátokkal? Ide nekik szó szerint már nincs hová hazajönni,nincs miért hazajönni, se lakás, se munka, se idős szülők, se semmi, csak a lerobbant magyar falvak nyomora (Borsodban) várná őket a felduzzadt roma közösségekkel...még mindannyian magyar állampolgárok, mivel a külföldit 5 év állandó kint tartózkodás után lehet csak kérvényezni.....annyira megszokták már kinn 2-3-4 év alatt, hogy már elképzelhetetlen lenne nekik hazajönni! Szóval jó kérdés, lesz-e szabad munkavállalás az EUzóna felbomlása után? Mi lesz azokkal, akik már kinn vannak?
2011. dec. 28. 16:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Januárban ez a dolog még látványosabb lehet, mert aki dec. 31-visszaadja a vállalkozását, jan. első-második hetéig legkésőbb kiköltözik....de már most sokan kicuccoltak a két ünnep között (nem várták meg az újévet).
2011. dec. 28. 16:36
 12/21 A kérdező kommentje:
Én Hamburgban dolgoztam és oda mennék vissza, de most a fogaimat hozatom előbb rendbe....addig nem tudok kimenni (jan5én húznak ki egy nagyon beteg gennyes fogat)
2011. dec. 28. 16:38
 13/21 anonim ***** válasza:
Az hogy mi lesz velük nem tudom, de csak hogy tudd! Aki itthon élhetetlen, az külföldön is az lesz. Külföldön is csak az lesz sikeres, aki jól beszéli az adott ország nyelvét és van megfelelő képesítése és ért valamihez, ami a munkaerőpiacon szükség van.
2011. dec. 28. 17:30
 14/21 anonim ***** válasza:
Bár felbomlana és többé senki se menne külföldre!
2011. dec. 28. 18:01
 15/21 anonim ***** válasza:

"Bár felbomlana és többé senki se menne külföldre!"

1. Te meg röhögnél a markodba igaz? A sok hülye itthon maradna, te meg már nem egyedül szívnál. Ha a te tehened meg is döglött (vagy nem is volt egyáltalán), dögöljön meg a szomszédé is csak mert neked nincsen. Hányok az ilyen hozzáállású emberektől.

2. Magyarország akkor se változna hirtelen Észak-Korea 2.0-vá aranyom. Nem lenne olyan hogy se ki se be.

2011. dec. 28. 18:25
 16/21 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg hamarosan becsődöl ez a kontinens méretű piramisjáték,(eu)mivel már nem nagyon van semmi kisméretű szutyodék ország ahol a fejlettebb országok a szemetüket eladhatják. A külföldön lévő magyarok szépen hazajönnek és majd aki akar az magyarországon boldogul aki nem az meg úgysem jön vissza. Ha vége lesz valaha ennek az eu mizériának akkor már csak egy kompetens ember kell az ország élére és semmi külső lehúzás.
2011. dec. 28. 19:38
 17/21 Waff ***** válasza:
I tt mindenki vak??? :) Nem néztek tv-ét,nem olvastok újságot?? :) 2012-ben megszűnik az euró-zóna,és elkezd széthullani az unió.lehet h már 2012-ben teljesen vége lesz,de 2013-ra biztosan.És sztem érthető a kérdező kérdése,sztem ő is tud ezekről.H mi lesz azokkal akik kint vannak más eu-s orszába?Nemtudni előre,mivel sok a külföldi munkavállaló a nyugati országokba lehet h hoznak valamilyen törvényt,pl hkapnak 6 hónapot h megcsináltassák a munkavállalásit v tartózkodásit.De az is lehet h aki nemtudja rövid időn belül beszerezni azokat szépen hazazsupplják.
2011. dec. 30. 17:57
 18/21 A kérdező kommentje:
Pontosan erről beszéltem! Lehet kissé pontatlanul tettem föl a kérdést, de az előttem lévő komment mutat rá! Az egyik barátnőm ma a buli után (jan.1-én) is ugyanezt kérdezte, ő most Angliában dolgozik, és csak látogatóba jött haza! Nagyon fél, hogy ha felbomlik az euró zóna és széthullik az unió, vízum kell majd meg munkavállalási engedély, ....itt Magyaro-on ő diplomával minimálbért keresett, nyomorgott, kinn meg nagyon jól megfizetik ugyanezért a munkáért! 6szor többet keres és ennek a felét félre is tudja tenni, úgy, hogy kifizette a lakhatást, kaját, bérletet,....
2012. jan. 1. 23:00
 19/21 anonim ***** válasza:
A hülyék mindig okosabbak. Fogjátok fel, hogy nem lesz semmilyen szétesés.
2012. jan. 1. 23:23
 20/21 anonim ***** válasza:

nem fog szétesni. inkább attól kéne félnünk, hogy ostoba kis országunk kilép/kirúgnak minket.

ha felbomlik az euróövezet, nem lesz semmi, mivel mi annak NEM vagyunk a tagjai. persze gazdasági visszaesés az egész kontinensen, politikai válság stb. várható. de az euróövezet felbomlása is valószínűleg csak annak szűkítését jelenti. szóval nyugi, unió marad :)

2012. jan. 15. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!