15 évesen van bármiféle jogom elköltözni otthonról?
Meg ne szökj! Semmi értelme, megtalálnak, hazavisznek, és csak rosszabb lesz, mint volt. Tapasztalat.
Nekem is hasonló helyzetem volt anyámmal, bár a barátom fiatalabb volt (de így is túl idős). Természetesen annak is vége lett, pedig mi is azon gondolkodtunk, hogy házassággal menekít ki a helyzetből. 16 év után lehet házasodni szülő vagy gyám engedélyével. De ne tedd! Apámnak elmondtuk, most itt lakom nála. Anyámmal szoktunk beszélni, és lényegesen jobb így a kapcsolatunk.
Csak úgy elmeséltem, nehogy egy pasi miatt felrúgd a családot! Ez még rendbe jöhet. Anyukádnak lehet, hogy pszichiáter kellene. Neked pedig pszichológus, mert ez nagyon meg tud viselni. Én is beletegedtem, depresszió...
Tarts ki. Egyébként 16 éves kortól vállalhatsz diákmunkát, és engedéllyel költözhetsz is. De nem fogják engedni, gondolom.
Ne menekülj, nem megoldás. Tudom, hogy szar helyzet, az enyém talán rosszabb is volt, de én is itt vagyok. Te is ki fogod bírni.
Ha pedig megverne, vagy valami, akkor viszont tényleg menj a gyeremkjóléti központba.
Rég volt :)
7 év után külön utakra mentünk, mindketten mást akartunk. Csúnyán leültünk, mint a vén házasok, és kezdtem belezakkanni, de már neki sem volt az igazi. Egy darabig tartottuk a kapcsolatot, ma már nem. Mindent összevetve nem bántam meg, talán csak az utolsó 2-3 évet, mert ott már sajnos nem volt az igazi a dolog.
Azóta új kapcsolatban élek, ahol egymást húzzuk előre. Néha itt is leülünk, de időről időre felkelünk, és húzzuk egymást előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!