Hány éves kortól lehet hivatalosan elköltözni otthonról? 16éves lány hivatalosan elköltözhet?
Hivatalosan nem, csak akkor, ha házasságot kötsz. Nem hivatalosan pedig mindent meg lehet oldani. ;-)
De kérdem én: mért kéne hivatalosnak lennie?!
Kategória: Ezotéria > Mágia, okkultizmus
HE????
Egyébként NEM, X éves kortól (asszem talán 14 vagy 16) a saját lábadra állhatsz SZÜLŐI ENGEDÉLLYEL.
Ha a szülőket mindenképp ki akarod hagyni a képletből, akkor muszáj lesz megvárnod amíg 18 leszel. Evvan.
Igen, el lehet költözni 16 éves kortól, de kell hozzá a lakóhelyed szerint illetékes gyámhivatal engedélye.
ugyanis meg kell indokolni az elköltözés okát.
egy jogász
Ne költözz el,tanulj ameddig tudsz.
17/F
Én 16 évesen költöztem el, családi problémák miatt. Hivatalosan akkor lehet ha a gyámügyön kiállítanak egy "szülői ház elhagyása" nevű papírt, amit a szülő aláír. Nálam aláírta a jó édes anyám, miután ő akarta, hogy elmenjek, mert zavartam az új férje és a közös gyerek családi idillt. Akkor láttam utoljára.
30/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!