Adott egy 14 éves fiú, és 12 éves lány. Ez megrontásnak számít? (LINK)
Erre a linkre bukkantam, ha jól olvastam akkor ez megrontás, de nem büntetendő.Hogy is van ez?
A Wikipedia sem ír mindig helyes dolgokat.
Egyébként ott arra vonatkozik, ha nincsen közösülés, szerintem.
Egyébként ha részletesen érdekel a megrontás esetében van egy olyan variácó amely szerint közösülnek, van egy amely szerint fajtalankodnak (tényleges közösülésen kívül bármi-ergo petting mondjuk úgy), akkor van egy olyan variáns ami magát a rábírást is bünteti a szexuális kapcsolatra, illetve egy olyan ami szintén rábírás, de mással történő szexuális kapcsolatra. Első esetben azaz a közösülésnél az büntethető, aki a 14.életévét betöltötte, és 14 év alattival szexel. Második esetben fajtalankodásnál pedig az büntethető, aki a 18 életévét betöltötte és 14 év alattival teszi. (tehát amennyiben egy mondjuk 16 éves egy 13 évessel csak pettinggel az nem büntetendő.) A táblázat amit belinkeltél, az is ezt viszi végig, remélem így már érthetőbb!:)
(előző voltam)
És ha a fiú 16, és a lány 14?
Akkor már nem büntetendő, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!