Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tehát akkor hogy van ez a 90...

Tehát akkor hogy van ez a 90 nap? Mindenképp haza kell jönnöm egyszer közben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Bocsánat, ha nem jó kategóriában van a kérdés!

Arról lenne szó, hogy egy amerikai állampolgárral vagyunk szerelmesek egymásba, és szeretnénk összeházasodni (Amerikában). Az a terv, hogy miután én befejeztem a tanulást Mo. - n, szeretnék Amerikába menni, hogy összeházasodhassunk. Voltam már ott egyszer, a turista 90 napot kihasználva, és legközelebb is így szeretnék kimenni, de azt írták, hogy mire zöldkártyát kapok a házasságra hivatkozva, az kb. 6-9 hónap, és három évig kell bizonyítottan együtt élnünk, hogy állampolgárságért folyamodhassak.

Nekem csak ezzel a 6-9 hónappal van bajom, mert addig nem maradhatok kint turistaként legális státuszban (gondolom a zöldkártya után legális státuszban leszek 3 évig), tehát az a kérdésem, hogy haza kell- e jönnöm az esküvő után még egyszer, hogy aztán majd csak akkor mehessek vissza, mikor a zöldkártyát megkaptam, vagy pedig az esküvő már legális ott tartózkodásnak számít?

2011. dec. 16. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Ilyen kérdést ne itt tegyél fel!

Ajánlom ezt az oldalt: [link]

2011. dec. 16. 11:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Állítólag elég átmenni Kanadába meg vissza. Bár ez már pár éve volt...
2011. dec. 16. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:

"Állítólag elég átmenni Kanadába meg vissza. Bár ez már pár éve volt..."

Hülyeséget ne írj! Nem elég átmenni! Ha 90 napot ott tartózkodik, akkor ugyanannyit kell töltenie a saját országában, mire visszajöhet.

2011. dec. 16. 11:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Nincs még evvel kapcsolatba tapasztalat? Pl. mexikói-amerikai, vagy angol-amerikai, vagy amerikai-francia???

Meg kellene őket kérdezni, ők hogyan csinálták...

2011. dec. 16. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Amerikai hatóságok? Ők se lehetnek elzárkózva a szerelem mindent elsöprő erejétől. Ők mit mondanak?
2011. dec. 16. 11:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönm szépen a válaszokat, elsőnek a linket!

Még Amerikai hatóságoknál nem érdeklődtünk, igazából kicsit korai lenne, csak ez a kilencven nap ütött szöget a fejembe.

2011. dec. 16. 12:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Az amerikai követséget hívd fel.
2011. dec. 17. 16:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell hazajönni, barátnőm majdnem két évet volt így kint. Ő még a lejárat előtt mindig kért hosszabbítást ott helyben, és mindig megadták neki. A kint élő, már ottani állampolgár anyukájánál volt látogatóban. Ha biztosak lehetnek benne, hogy nem dolgozol kint feketén, hanem az itthon megkeresett pénzed költöd csak turistaként, vagy ottani állampolgár eltart, akkor nem zavarnak ki az országból.
2011. dec. 18. 15:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Köszönöm szépen! Nagyon hasznos választ adtál, pont ezt szándékoztam tenni. Nem, feketemunka szóba sem jöhet, természetesen. Nem akarom magam kivágatni az első adandó alkalommal.
2011. dec. 23. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!