Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bolti lopás. Mi fog most...

Bolti lopás. Mi fog most történni?

Figyelt kérdés

Tegnap kis értékű tárgyat (800 ft) próbáltam meg fizetés nélkül kivinni a Tesco egyik áruházából. A kapu becsipogott jött az őr bekísért egy szobába, ahol nem láttam értelmét ellenállni így önként előálltam a tárggyal, elismertem a lopás tényét, együttműködtem mindenben. jegyzőkönyvet irtak, rendőrők jöttek ahogy láttam ők is felírták az adataim, majd hazaengedtek. ez kicsit meglepett

mi fog most történni? mindenképpen fel fognak jelenteni? ha igen akkor mi várható? fogok kapni erkölcsi bizonyítványt a későbbiekben? érettségizhetek így? És úgy egyáltalán milyen szankció várható ezért?

2011. dec. 7. 22:16
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A kirendelt rendőrök azt mondták, hogy tekintettel arra, hogy ez az első ügyem és hogy elismertem a lopás tényét, valószínűleg meg fogom úszni pénzbírság nélkül, egy " ejnye-bejnyével "

Van erre esély?

2011. dec. 7. 22:41
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerencsés esetben van,de viszont a rendőrségen már ott lesz a neved,és a későbbiekben bármiféle hasonló szabálysértésen rajtakapnak,akkor azt is "leverik" rajtad.
2011. dec. 7. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
legközelebb ha lopni készülsz ne a settenkedőtől kérj tanácsot.
2011. dec. 7. 22:52
 14/17 anonim ***** válasza:
2011. dec. 7. 23:06
 15/17 anonim ***** válasza:
2011. dec. 7. 23:47
 16/17 ekeke ***** válasza:

Amikor kölyök voltam, lopkodtam mindent, nem volt igazi szankció, de ma már nem érdemes megpróbálni, mert pillanatik alatt sitt vagy kemény bünti. Hidd el, így a jó.

Azt is hidd el egy vénnek, hogy az élet behajtja rajtad előbb vagy utóbb, amit csúnyán szerzel.

Az erkölcsi bizonyítványba csak a két évet elérő elzárások kerülnek bele, efelől ne izgulj.

2011. dec. 31. 10:27
 17/17 anonim válasza:
nem kell ilyen lekezelően válaszolni a kérdezőnek. természetesen én se értek ezzel egyett de lehet normálisan is válaszolni. Hibázni emberi dolog. Csak többet ne foruljon elő!! Én azt javaslom itt keress rá a dologra ( [link] ) Nagyon hasznos dolgokat találhatsz :)
2012. szept. 17. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!