Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bolti lopás - most hogyan tovább?

Bolti lopás - most hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap rajtakaptak, amint egy alapozónak a teszterét elemelem. Egyből visszaadtam azt a b. őrnek. Kis idő múlva bevittek a rendőrségre, az anyukámat is behívták, s kihallgattak, én bevallottam mindent. Az áru értéke 1800 Ft körül volt. A rendőrök azt mondták, nem fognak elzárni, hanem még párszor be kell mennem, viszont nem említették, kapok-e pénzbüntetést vagy sem. Azt mondták egyébként, hogy megúszom egy figyelmeztetéssel, de azért mégis aggódok, mert semmi konkrétumot nem mondtak.

Szerintetek mire számíthatok tehát?

Lehet szidni, szapulni, de nem érte meg nekem ez az egész, szörnyű volt odabenn az a 3 óra hossza is, megaláztak, úgy beszéltek velem, ahogy én azt a kutyámmal se tenném. Nagyon megbántam, és soha többé nem fogok ilyet csinálni.

2011. nov. 25. 23:37
 1/7 bumbi02 ***** válasza:

na akkor legalább megérte hogy így beszéljenek veled, ezzel is le lehet szoktatni az olyanokat akik azért lopnak mert móka.. na mind1..

Nem lesz semmilyen következmény, lesz max egy bírósági figyelmeztetés miszerint: oly csekély mértékben veszélyes a társadalomra hogy a bíróság csak figyelmeztetésben részesíti....

Tesóm telefonját ellopták, beismerte a tettes - eladta közbe, 6-8 ezer forint asszem? - és neki is csak ennyi lett az ítélet: oly csekély mértékben veszélyes a társadalomra hogy bla bla bla....

bár ezzel nem értek egyet.. ha nem is elzárás, de egy lopásért legalább 50 ezer forintos pénzbüntetést adnék. (amennyiben nem tudja kifizetni az illető, akkor jönne az elzárás..)

2011. nov. 26. 00:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Bevallom, azért ez, egy pitiáner ügy.

Hozzánk betörtek, sokkal nagyobb értéket emeltek el és nem lett következménye, mivel a nyomozást, abba kelletett hagyni (jött fentről az utasítás). Jó mi?

2011. nov. 26. 09:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Előző válszolónak.Láthatja mindenki,hogy azért fizetjük azt a rengeteg adót,hogy ha neked valami bajod van akkor azt magasan le is sz@rják!De az adót fizesd paraszt mert különben börtönbe viszünk!Én legszivesebben elmennék eből az országból és vissza se jönnék!!!
2011. nov. 26. 10:51
 4/7 anonim ***** válasza:

A jogok, csak akkor érvényesek, ha tudod őket érvényesíteni is.

2011. nov. 26. 11:00
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Készülj a legrosszabbra! Mész Szegedre a Csillag börtönbe! Ott meg kicsinálnak teljesen. Ha fiatalkorú vagy, akkor meg javítóba fognak vinni!
2011. nov. 26. 11:11
 6/7 anonim ***** válasza:

"!Én legszivesebben elmennék eből az országból és vissza se jönnék!!!"

Menjél. Különben olyan az ország, amilyenné mi csináljuk. Mi vagyunk az ország.

2011. nov. 26. 11:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Olyan az ország,ahogy a kormány csinálja!Ébredjél fel ember!!!
2011. nov. 26. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!