Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez lopásnak számít (nem...

Ez lopásnak számít (nem tettem meg csak kíváncsiság)?

Figyelt kérdés
Bemegyek pl a match be és éhes vagyok eszek egy kiflit aztán jövök a pénztárhoz és mondom hogy ettem egy kiflit de nem kérik az árát. Ez lopás?
2011. nov. 25. 12:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Miért ne kérnék az árát? Viszont ha megeszed és elkapnak (gyakori, hogy egy kettest betüdőznek, majd visszateszik az üveget), akkor bizony loptál, hiába mondod, hogy a kasszánál meg akartad mondani. És jogosan nem hinnék el, mert nem ismernek.
2011. nov. 25. 12:22
 2/14 asmosys ***** válasza:
77%
Elméletileg az. Elöbb került a „tulajdonodba”, mintsem azt megvetted volna. :))))
2011. nov. 25. 12:26
 3/14 anonim ***** válasza:
10%
Jó kérdés. Vagy talán sikkasztás a pénztáros részéről?
2011. nov. 25. 12:26
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem az. Addig nem a tiéd, amíg ki nem fizetted. Sok helyen az is lopásnak számít, ha a kezedre fújsz egy kis kölnit, hogy megszagold az illatát, majd visszateszed.
2011. nov. 25. 12:31
 5/14 Antimod ***** válasza:
64%

Kiskoromban többször volt, hogy ettem kiflit már a boltban, és anyám egyszerűen hozzámondta, és még az is van, amit a kisfiam eszik.

Ma nem hiszem, hogy ilyen elnézőek egy multinál, de ki tudja. Nem jó, ha rajtakapnak, hogy eszegetsz az üzletben, mert nem tudod bizonyítani, hogy kifizetted volna magadtól.

2011. nov. 25. 12:31
 6/14 anonim ***** válasza:
12%

Igen, lopásnak számít.

Mégis, azt mondom, hogy aki éhezik és kenyeret lop, annak még adok, egy kis szalámit. Igaz, én nem boltban dolgozok.

Egyet nem szabad elfelejteni: a közértekben, mindig is előre számolnak a leendő hiánnyal. Ez lehet, a lopásnak is része.

2011. nov. 25. 12:41
 7/14 bánomisén ***** válasza:
60%

Ha eszel egy kiflit, aztán a pénztárnál megmondod, hogy ettél, de nem kérik el az árát, akkor kaptál a bolttól ajándékba egy kiflit.

Lopásnak akkor számítana, ha nem mondanád meg a pénztárnál, hogy elnyammogtál egy péksüteményt.

2011. nov. 25. 13:08
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszi... Amúgy valakivel pont ez történt az osztályból. Nem mondom meg hogy kivel.
2011. nov. 25. 13:24
 9/14 bánomisén ***** válasza:
Nem is kérdeztük. Meg úgysem ismerjük. Téged sem ismerünk :-)))
2011. nov. 25. 13:46
 10/14 anonim ***** válasza:

[link]

Igen lopás szabálysértési értékre. A fenti videón történteket pedig én is megcsinálom, ha látok szarkát, ha kell a boltban levetkőztetem.

2011. nov. 25. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!