Ti mit szoltok a kutya adóhoz?
Figyelt kérdés
Mióta írták az újságok azóta megnövekedett a kutya eladási hirdetései,és a kóbor kutyák száma is.Szerintetek nem lehetne valamit tenni az adó megállításában?2011. nov. 18. 11:11
1/34 anonim válasza:
Hát, aki emiatt eladja, vagy még rosszabb: kidobja a kutyáját, az nem tudom, hogy eddig nem etette, vagy mi?
Egy kutya rengeteg pénzbe kerül alapból is. Nem mondom, hogy repesni kell az örömtől a plusz adó miatt, de elvileg egy elenyésző a kutyával járó költségek mellett...
2/34 A kérdező kommentje:
Azért pl 20-30000ft azt csak annyi. legtöbb embernek azért van hogy házörzésért, de ennyi pénzből inkább bekameráznám. És a chips adó?
2011. nov. 18. 11:25
3/34 anonim válasza:
A "chips adó" gyakorlatilag áremelés.
Ugyebár "adót csökkentünk", úgyhogy ezért nem növelik még jobban az ÁFÁt, meg minden adót, hanem inkább újakat vezetnek be.
Lassan lesz lélegzetvételi adó is szerintem. :D
4/34 anonim válasza:
Ez mind szép és jo de sok embernek plussz 6000ft nagyon sok,nekem is viszont a kutyusomat nagyon szeretem,de hogy mibből fizetem ki azt még nem tudom.Kiváncsi leszek milyen adok jönnek még:(((
5/34 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy az ebadó hogy harmonizál az állattörvénnyel. Fel a fejjel. Utána jön a macska adó, papagáj adó -és egyéb háziállat adó is
6/34 anonim válasza:
Ên Svájcban élek, itt is van kutyaadó, sőt, itt mindenképpen kell adózni a kutyák után, akkor is, ha menhelyi, ivartalanított és chipelt állatról van szó. Ennek ellenére hiába jelentkeztem fél évvel ezelőtt önkéntesnek egy menhelyre, mondták, hogy jelenleg nincs rám szükség, nincs nagyon kutyàjuk, de majd értesítenek, azóta vàrok... Kóbor kutya SOHA, egyetlen darab sincs az utcán. Tehát Magyarországot, a magyarokat minősíti, ha most havi 1-2 ezer forint miatt tömegével dobáljàk ki a "kis kedvenceiket" És az ilyen ember tényleg ne tartson kutyát, aki bármikor lebetegedhet, akkor végignézi ahogy kínok között elpusztul, csak nehogy fizetni kelljen az állatorvosnak? Ugyan már...
7/34 A kérdező kommentje:
Magyarországon veszélyeségi skála szerint fog menni, de a Magyar falyták után nem kell fizetni, nekünk roti németjuhász keverékünk van, elég veszélyes igazi házörző őérte több lesz mint 20.000ft Ralyta kivül még van két kutyánk akikért plussz 5-10e ft. Mos egy állat menhely azért van hogy befogadják a kutyákat, és még fizessenek is érte? Nem hülyék őkse azért.
2011. nov. 18. 12:04
8/34 anonim válasza:
Sok egyedülálló nyugdíjasnak akinek a kutya az egyetlen barátja napközben, annak igenis nagyon sok az a 6000 ft.
És mit kap cserébe? Semmit.
9/34 anonim válasza:
Én nem örülök neki. Persze nem tartom ördögtől valónak, egy ezer forintot kutyánként, amelyet menhelyek kapnának, azzal semmi bajom nem volna, de ez nem ilyen lesz.
10/34 anonim válasza:
Ez ahogy a nevében van adó. Semmi köze nincs a kutyához.Én tanyán lakom egy kutyát a menhelyből vettem örökbe, a többit úgy fogadtam be. Kidobták előttem az autóból.Úgyhogy ne beszéljetek itt állatvédelemről.Ez politika kevés a pénz, több bőrt kell lehúzni, csak akiről tudnak. ENNYI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!