Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szóltok a kutya pelenkához?

Mit szóltok a kutya pelenkához?

Figyelt kérdés

Nagyon dicsérik a környezetemben a kutyapelenkát és a hozzá kapható sprayt ami odaszoktatja a kutyát,hogy odavégezze a dolgát!pici kutyusom 9hetes 3-ik napja van nálam,de az alomba amit kiraktam neki a szobában nem hajlandó pisilni,kakilni.Tettem neki ki újságpapírt HÁTHA,de az sem jön be neki!A kutyus általában ha evett utána rá 20-30percre elvégzi a dolgát!A párom már tegnap rajtam nevetett,mert a kutyusom evett én meg szorgalmasan követtem,hogy ha nekilát a munkának akkor gyorsan alátolom az újságot :)

Tudom viccesen hangzik és ismét lesz aki lepattintó flegma szöveggel válaszol,de arra nem lennék kíváncsi!köszönöm!Tudom idő kell neki még megtanulja de ha kakil és oda teszem az újságot vagy az alomba rakom vagy épp az almot tolom alá rögtön előrébb topog!Kétszer fordult elő,hogy az alomba illetve tegnap az újságra sikerült neki,mindkét alkalommal agyon dicsértem de semmi :) :( (A kutyapelus pontosan vagy körülbelül mennyibe kerül?)

2010. ápr. 18. 10:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
55%
Jónak tartom amíg feltétlenül szükséges (nagyon pici vagy beteg) de amint lehet ki kell vinni! Ha kertetek is van akkor tényleg csak végszükség esetén! Amúgy nem alá kell tenni hanem a kutyát kell mindig odavinni. Egy-két alkalom után még ne is várj csodát, pici ez a kutya.
2010. ápr. 18. 10:50
 2/25 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Sztem ne szoktasd rá semmilyen dologra.

Ma mamáméknak van egy uszkár keverék kutyusuk. A csaj akitől elhozták a pelusra szoktatta, így a mamámék is így tettek.

Most 8 hónapos a kutya és talán most kezd leszokni a bepisilésről... Az én kutyám már 6 hónaposan teljesen szobatiszta volt! Nem újságoztunk, nem szoktattuk pelusra.

Az egyik ismerősöm kutyája is pelusra volt szoktatva. Most másfél éves a kutya és nem hajlandó az utcán pisilni, se kakilni.

A te dolgod igazából, van akinek beválik, de gondolj bele abba is h ha nem... ahogy észreveszem a kutyusnak se nagyon tetszik az ötleted :)

Úh sztem inkább sűrűbben vidd le, ha van rá lehetőséged!

Sok sikert!

2010. ápr. 18. 10:52
 3/25 anonim ***** válasza:
74%

Szia, tényleg nagyon sokan dicsérik, de nekünk nem jött be!

Amikor hozzánk került a kutyusunk, akkor még kb 1 hónapig panelben laktunk, és csak utána költöztünk ki kertes házba. Az alatt az 1 hónap alatt remekül rászokott a pelusra, nem is volt semmi gond. A baj akkor kezdődött, amikor az új házban volt 1-2 kisebb méretű szőnyeg pl: kádkilépő, lábtörlő, stb. Hát a mi kis vakarcsunk úgy gondolta, h az mind neki lett kirakva, és már nem csak a pelusra ment a dolog, hanem minden olyasmi méretű, világos szőnyegre! 2 hónapba telt, mire leszoktattuk róla, és rendesen szobatiszta lett!

Szerintem sokkal jobb, ha beálltok egy ritmusra! Mindíg egyidőben kapjon enni, evés után pedig leviszed sétálni, és akkor kint fogja elvégezni a dolgát és szép lassan megszokja! De egyébként általában játék és alvás után is szoktak üríteni! Ha minden igaz, akkor kb 1 hét múlva kéne megkapnia a 3.oltását, azután pedig már nyugodtan leviheted, csak kerüljétek a más kutyák végtermékét!!

De attól, h nekünk nem jött be, nektek lehet, h jó megoldás lenne!!

2010. ápr. 18. 10:59
 4/25 anonim válasza:
48%
Szia! Szerintem nagyon nagy bolondság!a kutya úgy is elvégzi a dolgát ha akarja neked pedig pénzbe és időbe kerül!
2010. ápr. 18. 11:03
 5/25 anonim ***** válasza:
34%

Minek neked kutya ha nem viszed le?

Egy kutyát lent érik az ingerek és az neki az élmény.

Egy kutyának MOZGÁSIGÉNYE VAN, amit a lakásban nemtud kiélni

Minek van kutyát, ha nem akarod/nincs időd levinni?

ui: egyébként semmi ilyesmit nem ajánlok.

Szomszédom rászoktatta a westiejét és utána megmár nem akart lemnni..

Az egész lakásba olyan szar-hugy szag volt hogy az nemigaz..

A kutya meg csak szomorúan feküdt egész nap.

Utána ha elvette az újságpapírt meg mindent akkor simán a járólapra meg a szőnyegre tolta..

3 évig tartott amíg leszoktatta erről..

Pontozz le, ha akarsz, nemérdekel

2010. ápr. 18. 11:07
 6/25 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!És igen én azért gondoltam erre a kutyapelenkás megoldásra mivel jövőhéten kell vinnem oltásra és addig nem igazán szeretném ha baja lenne,mert kis felfedező mint általában minden kutyus,meg szaglászni mindent esetleg meg is nyalogatni ...

Nem szeretnék úgy odamenni az állatorvos hogy azt mondja ez a baja a kutyusodnak vagy az!Szeretném őt rendesen tartani,nevelni,és igenis rászeretném arra szoktatni,hogy ha pisilni,kakilni kell akkor jelezze egy idő után a harmadik oltása után elkezdem kihordozgatni de addig nem vinném ki!9hetes westi kutyusról írok amúgy!Tudom nem sokat számít,mert szobatisztaságra bármelyik kutya ránevelhető!

:)

2010. ápr. 18. 11:08
 7/25 A kérdező kommentje:
Van időm kivinni a kutyust mivel itthon vagyok,csak minden ismerős idegen óva int,hogy jajjj még meg nem kapja az oltást nehogy kividd!Nem azért imádom a kutyust de akkor tulajdonképpen lese rakhatnám nem,mert ha bemegyünk a lakásba az előszobába stb a cipőnkön is be vihetünk bármit nem?:S
2010. ápr. 18. 11:14
 8/25 anonim ***** válasza:
44%
De igenis ki lehet vinni. Ölben, a dolgát végezni. Mit gondolsz olyan helyen ahol nem törődnek a kutyákkal (nem hogy bevinnék) ott hogy maradnak életben a kiskutyák? Az oltások miatt ezek a betegségek már nem nagyon ártanak... Ismerek neves tenyésztőt akinél sokszor van kutyás gyűlés, és olyankor rásózza mindenkire a kiskutyákat hogy vigyék őket a többi kutya közé, tanítsák a nevére megjátszanak vele és akkor ott a többi idegen kutya meg minden! Nuygodtan kiviheted. Ha másért nem azért mert akár a cipődön is bevihetsz neki valamilyen betegséget és akkor hiába nem vitted ki, mégis baja lesz...
2010. ápr. 18. 11:18
 9/25 anonim ***** válasza:
44%
Szóval nem kéne ennyire túlaggódni.
2010. ápr. 18. 11:18
 10/25 anonim ***** válasza:
78%
2. vagyok. Én bevallom őszintén, h csaltam! Még nem kapta meg a 3.oltását, amikor már naponta 1x levittem őt olyan helyre, ahol kevés kutya jár. Figyeltem minden lépését, és eltereltem őt minden "veszélyforrástól". Sokan azt mondták, h veszélyes játék, és igazuk van! De nem kötelező, h megbetegedjen a kutyus, ha leviszed! Csak nagyobb az esélye!! Ha van saját kerted, akkor sztem oda nyugodtan kiviheted!
2010. ápr. 18. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!