Vettem egy ingatlant . Mit tegyek? Volt nekem egy férjem, aki 10 éven át eltartatta magát velem, akitől válni szerettem volna.
Kedves Kérdező!
Ahogy egy másik kérdésből is kitűnik, a jogok tekintetében a rangsor elve érvényesül: az a haszonélvező gyakorolhatja teljeskörűen a jogokat (ha több is van), akit előbb jegyeztek be az ingatlannyilvántartásba.
A kérdésből nem derül ki, hogy elváltak-e, ugyanis ha nem, akkor sajnos, nincs olyan, hogy "az én félretett pénzemből", házastársak között nem számít, kinek a pénzéből történik egy ingatlanvásárlás (feltéve, hogy az nem különvagyonból - pl. ajándékozás, öröklés - ered).
Sajnos, úgy tűnik, mégis jobb lett volna időben ügyvédhez menni, aminek a költségeit nagyon sokan túlzottnak tartják, ám a legtöbb esetben bőségesen visszatérül (mert a későbbi problémák nem állnak fenn, amelyeket még költségesebb utóbb rendezni).
Igen,elváltunk.
.. tehát,ebben az esetben korlátozhatnám akár abban,hogy mindenféle "jött-ment" alakokkal odajárjon?
Jövedelmi viszonyoktól függően lehet teljes költségmentességet, vagy illetékfeljegyzési jogot is kérni. Utóbbi esetben nem kell előre megfizetni az illetéket, hanem a bíróság - a pert befejező határozatával - a pervesztes felet kötelezi arra.
Erre vannak formanyomtatványok.
Javaslom, fáradjon be az illetékes bíróság polgári irodájába, ott adnak felvilágosítást, segítenek megfogalmazni a keresetlevelet és a költségkedvezményekről is ott lehet tájékozódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!