Örököltem egy ingatlant. Ha eladom akkor kérhet az összegből az exem 1 gyerek után?
Figyelt kérdés
2011. máj. 5. 22:08
1/13 anonim válasza:
Igen, a gyereknek jár belőle pénz!
2/13 anonim válasza:
Saját örökség nem közös vagyon akkor szerintem nem,de beszélj egy ügyvéddel mindenképp.
3/13 anonim válasza:
Az örökség az a te különvagyonod. Majd a gyereked örökölhet belőle, minimum a köteles részt. De járni addig, amíg te élsz, nem jár neki belőle semmi.
4/13 anonim válasza:
Nem, főleg, hogy már az exed, neki semmi köze ahhoz az ingatlanhoz.
5/13 anonim válasza:
Ha eladod akkor az már jövedelem lesz és a gyereknek jár belőle.
6/13 anonim válasza:
ha eldaod okosan csináld ugy add el,hogy papírt mt tudom én írj ügyvéddel hogy a gyerekdnek jusson,de intézd úgy hogy az ex egy büdös vasat se lásson.
7/13 anonim válasza:
Nem. Ha az exed követelőzik,akkor keress egy jó ügyvédet.
Csak a bérjellegű jövedelem a gyermektartás alapja,az ingatlan eladásból származó pedig nem bérjellegű.
Ha ebből is járna,akkor a válás után senki nem adhatná el a lakását,és nem vehetne esetleg az árából egy másikat.
Ha véletlenül mégis megítélné a bíróság,akkor a pénzt csak olyan letétbe tedd,amit a gyerek kaphat meg 18 éves kora után,de az ex nem nyúlhat hozzá.
8/13 anonim válasza:
Csak ha eladod, mert az ugye jövedelem valamilyen formában. És minden ilyenből részesül a gyerek.
9/13 anonim válasza:
Ne írjunk már hülyeségeket, akinek fogalma nincs erről, az minek válaszol?
Akkor még egyszer: volt feleségnek nem jár miért is járna.
A gyerek részére meg fix tartásdíj van megállapítva(ha van), attól nem kell többet fizetni, mert eladtad az ingatlant.
10/13 anonim válasza:
Biztos,hogy nem jár.A jövedelmed után jár a megállapitott gyermektartásdij,ha esetleg valami nagy plussz kiadása van a gyereknek(betegség,kezelés,)akkor abba köteles vagy 50%-ig fizetni,de az eladott ingatlanodhoz sem a gyereknek, sem a volt feleségednek semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!