Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet csinálni a pofozkodó...

Mit lehet csinálni a pofozkodó, kötekedő tanárokkal?

Figyelt kérdés
Van,amelyik pofozkodik,van,amelyik tesióra utolsó 2 pecében futtat utcát,3 kört,amikor a leggyorsabbak futják le 3-3,5 perc alattaz egy kört,és a következő órába is beleér,amire átöltözünk,stb.Névtelenül lehet jelenteni valahol?Mert az igazgató egyből elmondaná a tanároknak,akik aztán csak durvulnának.
2011. okt. 26. 21:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

Mennyi idióta válaszoló van. A legszebb öröm a káröröm, ugye?

A pofozkodás becsületsértés, így bűncselekmény, és a nevelés joga nem illeti meg a tanárt, csakis a szülőket, úgyhogy azzal nem védekezhet.

A futtatással nem tudsz mit csinálni, ez nálunk is így volt, a következő órát tartó tanárnak ezt vagy tolerálnia kell, vagy neki kell intézkednie.

2011. okt. 26. 22:15
 12/17 anonim ***** válasza:
Ja amúgy a szüleid mit gondolnak erről az egészről?
2011. okt. 26. 22:16
 13/17 anonim ***** válasza:
38%

Tanulj, és légy fegyelmezett, ahogy szüleid tanították (legalábbis remélem)

Aztán nem kapsz pofont!

Apád helyében a másik 2-t tőlem kapnád. Miért nem panaszkodsz apádnak, miért pont itt?

Nem véletlen.

2011. okt. 27. 08:33
 14/17 anonim ***** válasza:
28%
Biztos megérdemelte a pofont! Sok diák olyan hülyén viselkedik már a mai világban hogy egy pofonnál többet érdemelne! Egy tanár ok nélkül biztos nem üt meg senkit! Az osztályfőnöködnek teljesen igazad adok!
2011. okt. 27. 14:03
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha én anno panaszkodni mertem volna otthon, hogy pofont kaptam a tanároktól, a szüleim adták volna a többit. Akkor nekem sem tetszett, de visszagondolva azt mondom, jogosan kaptam. Felnőttem, tisztelem-becsülöm öreg szüleimet, embertársaimat, dolgozok becsületesen, soha nem volt összetűzésem a törvénnyel.

Bár még mindig gyerek lehetnék, akár pofonokkal együtt is.

2011. okt. 27. 15:54
 16/17 A kérdező kommentje:

Azok akik nekem dumálnak,hogy mért nem apámnak panaszkodom,meg tőle kapnék még kettőt,tényleg ilyen hü.lyék,hogy nem bírják felfogni,hogy nem én voltam?

És névtelenül,képzeld!Kit érdekelnek az ilyen értelmi fogyatékosok,akik nem tudnak egy szöveget se értelmezni.

Te a főnököd ellen panaszt tennél névvel,ha tudnád,hogy a nagyfőnök meg téged fog kirugni?Ha igen,nem vagy normális,ha nem akkor meg ne dumálj nekem!

2011. okt. 27. 15:58
 17/17 anonim ***** válasza:

A fenntartónak is lehetne írni (talán az önkormányzat az, esetleg valamelyik egyház), ezt érdemes megnézni. Kiszámíthatatlan, milyen a viszony az igazgató és a fenntartó között, tehát ha bosszút állhat a tanár, akkor a fenntartóval szemben is legyetek észszerűen óvatosak (szerintem).

Sajnos nm értek a témához. Az oktatási jogok biztosához csak akkor lehet fordulni, ha az egyéb lehetséges jogorvoslati lehetőségek mind meg lettek már próbálva.

[link]

Mindenesetre el lehet olvasni, milyen ügyek voltak, és azt hogy kezelik manapság ezeket

[link]

Ez gondolom azt jelenti, hogy igazgató, meg fenntartó.

Szülők: szerintem a szülőnek elvileg meg kell hallgatnia a gyereket, tehát szerintem azt nem tagadhatja meg, hogy még csak meg sem hallgatja, a figyelem is olyan mint a ruha meg az étel, része a nevelésnek. A pofon ,,ráduplázása'' biztosan jogellenes, legalábbis 2005 óta.

Van olyan szülő vagy más felnőtt, akivel jól lehet beszélni ezekről?

2011. okt. 28. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!