Mit tehetnénk, hogy ezek után ne kelljen fizetnünk neki és megtérüljön a költözések ára?
9-én költöztünk egy albérletben,viszont egy hét után a kedves hölgy meggondolta magát és kérte hogy a 7 végére költözünk ki..
A fejébe vette hogy mi majd felhalmozzuk neki a sok adósságot és otthagyjuk,mert hogy mennyi helyen lehet most hallani hogy így jártak..
Szerződésünk van. 9-től szól..abban az áll hogy mind a bérlő mint a bérbeadó köteles a 30 nap felmondási időt betartani...Még nem fizettünk neki semmit..aznap este kellett volna adni a a szerződést és fizetnünk amelyik nap felhívott és közölte hogy meggondolta magát..
Viszont most kéri hogy fizessük ki ezt a 16 nap albérletét ami napi egy ezres és a rezsit...
Nekünk ez az odaköltözés és elköltözés eddig 60ezer forintunkban van...
Hová tudnék fordulni ezzel??
Megkaptuk ma reggel a szerződés fénymásolatát és kiszámolta a sarunkat is ami 22600ft-ra jött ki...
Ügyvédet kérdeztem de konkrét választ nem tudott adni,azt mondta hogy keressünk fel egy jogászt,de mind olyan drága hogy nekem most már nincs rá költenivaló pénzem sajnos..A hölgynek megmondtam hogy mindenképp utánajárok ennek mert nekünk nem 2 forintunkba került ez a hercehurca,és addig nem vagyok hajlandó kifizetni neki a pénzt...
Most egy ismerősön keresztül próbálunk egy jogásszal beszélni,akinek talán nem kell fizetni,de az is időbe telik...
Amint lesz valami fejlemény megírom mindenképp....
Köszönöm a válaszokat!
Ne fizessétek ki. 22.600 Ft-ért nem hiszem, hogy beperel benneteket, nem éri meg, csak az ügyvéd többe kerülne. Felháborító ez az egész.. és főleg az indoklása miatt az.
Mert ha azt mondta volna, hogy bocsi gyerekek, de a fiam válik, és hirtelen szükség lett a lakásra, mennetek kell.. az megint más lett volna.
Nah,hát arra jutottunk,hogy a barátnőm jogász ismerősét ma felkerestük és ő adott egy papírt amiben leírta hogy mivel a 30 napos felmondási időn belül tett ki minket a lakásból,így sértette a jogainkat és szerződést szegett..És amennyiben nem megy bele az ajánlatunkba,perre visszük,és egyértelmű hogy ezzel nyerünk és őt terheli a perköltség és a kártérítés összegét is meg kell fizetnie..
Tettünk neki egy ajánlatot,hogy amennyiben eltekint a "sarunktól" és a költözködési költségeink felét,azaz 30ezer forintot megfizeti nekünk,eltekintünk a pertől..
belement,ügyvéd előtt írtunk egy papírt erről,így azért részben jól jártunk..Most este pedig már nyavalygott nekem hogy milyen lelkiismeret furdalása van hogy kirakott minket..Mondtam neki hogy legyen is!!!
köszönöm a válaszokat és hogy érdeklődtetek hogy mi újság..
Jóéjt!:)
Nem semmi :)
És ki is fizette a 30 ezret nektek?
Igen,kifizette,ott az ügyvéd előtt..
Ha nem ismerte volna el,hogy az ő hibája és ezzel jogot sértett és szerződést szegett,akkor pereltünk volna...Így legalább 30at kellett csak fizetnie,úgy biztos rávertünk volna még többet is..
Most képzeljék el ezt az egészet úgy,hogy van egy 2,5 éves lányunk és 30 hetes pocakos vagyok..
Mit kellett magyarázkodnunk a kislánynak hogy most miért megyünk el onnan..Mikor hetekig próbáltuk neki elmondani hogy leköltözünk egy nagyobb lakásba utána meg pár nap alatt értessük meg vele hogy hát kicsim visszamegyünk..
5 éjszaka egymás után bepisilt és többször felsírt..Érezte ő is hogy mi stresszesek vagyunk..Ráadásul segítségünk sem volt a visszapakolásnál,csak apa egyik kollégája,így nekem is kellett emelgetnek így terhesen.
Nem kis gondot okozott nekünk ezzel,hogy felelőtlenül kiadta a lakást,aztán meg meggondolja magát mert hát...
És ha az előző főbérlőnk már kiadta volna azt a lakást amibe most visszajöttünk,akkor lehet a híd alatt éjszakázunk,mert nem találtunk ilyen gyorsan a közelben semmit.Apa munkája miatt meg nem tudtunk volna messzebbre költözni..
Ez annyira de annyira durva!!! :(
Megértelek benneteket. Az én lányom is 2,5 éves. :) Minden jót nektek!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!