Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy buliban összeverekedtem...

Ha egy buliban összeverekedtem valakivel és annak betört a feje, akkor milyen büntetést kaphatok?

Figyelt kérdés
belém kötött a gyerek és én visszaszóltam majd elkeztünk verekedni és elájult és betört a feje.lecsukhatnak vagy mit kaphatok ezért?
2011. szept. 11. 14:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Attól is függ mit kaphatsz, mert az írásodból úgy saccolom fiatalabb. Ha ez súlyos testi sértés, a bíró eldönti mit kapsz érte, amennyiben indul eljárás ellened.
2011. szept. 11. 14:27
 12/21 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem előre ne aggódj ezen, ha nem történt feljelentés vagy ha nincs látlelet és úgy jelentett fel akkor semmi sem fog történni.

Ha kapsz hivatalos idézést a rendőrségtől, akkor keress fel egy ügyvédet és vele menj be kihallgatásra.

2011. szept. 11. 14:29
 13/21 anonim ***** válasza:
45%
az egy dolog, hogy hányan látták láthatták azt 100 an is ha senki sem ismer titeket, vagy egyszerűen nem hajlandó belekeveredni és elmenni tanúskodni.
2011. szept. 11. 14:30
 14/21 A kérdező kommentje:

19 nemsokára 20 éves leszek.

tényleg nem kéne ennyire aggódnom csak jobb félni mint megijedni..:/ de nagyon köszönöm a rengeteg segitségedet eladoezmegaz.atw.hu :)

2011. szept. 11. 14:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Ja meg még valami, hivatalos látleletet az eset után 48 óráig tudnak csinálni, utána már nem.

Szóval nem az van hogy a múlthéten összevertek aztán most megyek el látleletre.

2011. szept. 11. 14:34
 16/21 A kérdező kommentje:
ez ma éjjel történt.szerintem inkább mellettem állnak mert helyi vagyok mint hogy a másik városból átjött gyerek mellé álljanak akit nem ismernek de engem elég sokan ott abban a szórakozóhelyen
2011. szept. 11. 14:47
 17/21 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy téged ismernek, és az hogy beléd kötnek nem indokolja azt, hogy mással verekedni kellene, és súlyos sérülést okozni.

Ha valakinek betörik a feje, mivel azt össze kell varrni, kapásból viszik orvoshoz, mentő nem volt, rendőröket nem hívták ki? Ilyenkor ezt kellett volna, vagy kellene tenni. Az orvos nyilván megkérdezi, hogy történt a dolog, ha jelenti, jelenti, ha nem nem. Ezen felül feljelenthet bárki aki szemtanú volt, vagy maga a sértett is, de mivel ő is ludas az ügyben lehet nem fog intézkedni. Ugyanis a kölcsönös verekedés esetén kb kapásból mindkettőtök ellen garázdaság miatt indulhat eljárás ezen felül ellened talán súlyos testi sértés miatt is.

A korodat csak azért kérdeztem, hogy fiatalkorú vagy-e, de már nem. Az, hogy mit kapsz érte, függ attól mi miatt indítanak ellened eljárást végülis, hasra ütve nem lehet megmondani.

2011. szept. 11. 15:00
 18/21 A kérdező kommentje:
csak mentö jött ki rendör nem.de nem én mentem neki hanem ö nekem és én utánna ütöttem csak..
2011. szept. 11. 15:08
 19/21 anonim ***** válasza:
Azért játszik itt még a garázdaság bűncselekményi alakzata is...
2011. szept. 11. 22:49
 20/21 anonim ***** válasza:
próbáld jogos önvédelemnek beállítani
2011. szept. 12. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!