Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvényhozásilag/jogilag...

Törvényhozásilag/jogilag milyen indokok/érvek alapján szeparálható/különíthető el az alkohol és a dohány, az egyéb drogoktól, kábítószerektől?

Figyelt kérdés

Mi alapján hozunk másféle törvényeket drogokra/kábítószerepekre, mint az alkoholra, és dohánytermékekre? Addikció, fiziológiai, társadalmi és egyéb káros hatások alapján történik e ez az elkülönítés, vagy gazdasági, hittani, és erkölcsi megfontolásból?

Remélem érthető a kérdés.

2011. szept. 6. 14:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

A kérdezőnek ebben igaza van. Onnan is tudni, hogy hazánkban nem működik rendesen a drogokkal kapcsolatos felvilágosítás, és prevenció, hogy sokan még azt sem tudják, hogy drog, és drog között is van különbség.

Ebből adódóan azzal sincsenek tisztában, hogy a legális drogok amiket fogyasztanak, valójában mennyire is károsak némelyik illegális szerhez képest.

Pedig ahhoz, hogy a gyerekeinket minél kisebb kockázat mellett nevelhessük, elengedhetetlen lenne, hogy tisztában legyünk ezekkel, és a hiteles veszélyekkel.

Ahelyett, hogy hazudnánk nekik 1-2 szerrel kapcsolatban, és miután rájönnek, hogy hazudtak nekik, bátran nyúlnak a veszélyesebb szerek után, "mert biztos azzal kapcsolatban is hazudtak..."

Tisztában kell lenni a valódi veszélyekkel ahhoz, hogy felismerjük a problémát, és kezelni tudjuk. Anélkül a médiából tanult hazugságokkal, és félrevezetésekkel nem jutunk semmire, csak arra hogy nem bíznak majd bennünk.

2011. szept. 6. 21:14
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A téma,látom,komoly érdeklődési területed.Gondolom,nem orvos vagy,hanem potenciális kábítószerfelhasználó.

Anélkül,hogy a témába belemerülnék,jelzem,hogy egy orvosnak nem szükséges elszívnia egy szál cigarettát sem,hogy TUDJA,hogy a cigi káros a szervezetre.Így van ez más egyéb mérgekkel is,pld.nem szükséges gyilkos galócát fogyasztani ahhoz,hogy TUDJA,hogy halálos méreg,nem szükséges személyes tapasztalatot szereznie a kábítószerek egyik fajtájával kapcsolatban sem,hogy tudja,miért és hogyan károsít,hogyan alakul ki az addikció és milyen mértékű.

2011. szept. 10. 07:52
 13/16 anonim ***** válasza:
47%

07:52 amit írsz az féligazság. A hasonlat pedig ökörség. Azon kívül, hogy logikusnak tűnhet, a hiba ott van, hogy ezekről bebizonyosodott, hogy tényleg károsak.

Leszögezem, hogy nem a kokain, heroin és hasonló kemény drogokra gondolok. Ez káros, bele lehet halni. Bizonyított. Nem tanácsos kipróbálni.

A kérdező forrásai nem relevánsak. Csak azért mert az interneten van, még nem igaz minden, amit ott olvasol. A "dokumentumfilmekből" összehordott tudásod a drogprevenciók tipikus demagóg agymosásával kombinálva igazán ütős. Pl a fű és a visszafordíthatatlan agykárosodás... ugyan kérlek. Nem vagy szakember, nem is jártál soha benne, csak azt mondod/írod amit a szádba adtak...

Nem vagyok a drogok mellett, egyáltalán. Próbáltam, de butaság. Csak nem szeretem ez ilyen ebcsont féléket akik tipikusan olyanról írnak véleményt amit csak RÉSZBEN ismernek. Ez félig-meddig trollkodás.

2011. szept. 10. 19:39
 14/16 anonim ***** válasza:
47%

19:39 elnézést, nem a kérdező, hanem ebcsont forrásai irrelevánsak... hu basszus, ez a cucc üt xD

No joccakát

2011. szept. 10. 19:40
 15/16 anonim ***** válasza:

A szakirodalomban pro és kontra egymással teljesen ellentétes vélemények láttak ezzel kapcsolatban napvilágot. Egyértelmű, hogy akik ellenzik a kábítószerfogyasztást, mint az ilyen "ebcsont-félék" mint jómagam is, azoknak minden hivatkozása minden érve fals, megalapozatlan és egyértelműen butaság! Ezzel szemben akik a drogok legalizálása mellett kardoskodnak, azoknak a hivatkozásai "valódi" szakemberekre véleményeire alapoznak, megalapozottak és tudományosan bizonyítottak minden esetben.

Mindenkinek jó kábítószerezést és marihuánázást! Én kérek elnézést!

Ui: Óvakodjatok a dohányzástól és az alkohol-fogyasztástól, mert ezek még a kábítószereknél is veszélyesebbek, különösen ez utóbbi, az alkohol-fogyasztás. A fél világ alkoholt fogyaszt és lám milyen függők lettek! Rajtam is látszanak a jelei, márcsakhogy ilyen sok hülyességet és badarságot beszélek össze. Fogadjátok bocsánatkérésemet, csak azért vagyok ilyen, mert évtizedeken keresztül szinte minden héten megittam vagy egy sört, vagy egy gyomorkeserűt vagy egy pohár bort stb. Borzalmasan függő lettem, mostmár én is rájöttem, ígérem azon leszek, hogy megpróbálok átszokni a füves lepényre, vagy füves cigire (de csak vaporizerrel).

2011. szept. 10. 22:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Dr. Csernus Imre addiktológus, az Országos Pszichiátriai Intézet orvosa, a Magadért Drogmentességet védõ Alapítvány vezetõje.

Ha tőle idézek, az vehető megalapozott forrásnak? Vagy ő is csak egy laikus, hozzá nem értő kontár? Jó, emberileg nekem sem túl szimpatikus ember, de valószínűleg nem érettségi alkalmából adtak neki sem diplomát.

"Ön szerint a marihuána okozhat-e függõséget, illetve a kemény drogot fogyasztók hány %-a volt – a kemény drogra való rászokást megelõzõen – marihuána fogyasztó?

A marihuánát „kapu-drogként” is hívja a szakma. A szó önmagáért beszél. Azok az emberek, (mûvészek, zenészek, írók, szellemi munkások), akik a marihuána legalizálását különféle indokokkal jogszerûnek tartják, emellett harcosan kiállnak, általában 30-as éveikben járó, többnyire megállapodott egzisztenciák, akik napi sikereik mellett általában már stabil párkapcsolattal is rendelkeznek, és mintegy relaxálásként a hét közben végzett hajtás után szívnak el társaságban 1-1 spanglit. Ezzel szemben a fiatalok, akik még nem kialakult egyéniségek, szintén így próbálnak kikapcsolódni, csak azt nem látják, hogy elõször dolgozni kell, konzekvensen, hozzáértõen, majd ezután jöhet a kikapcsolódás. Náluk az eredmény hiányát kompenzálja a drog. Mindehhez járul még az általam „pusztai vér”-ként, vagy „sárga föld” effektusként meghatározható kivagyiság, ami azután a mérték elvesztésével párosul. Az, hogy valaki milyen típusú drog mellett fog dönteni, több tényezõtõl függ. Az „útkeresés a drogok között” részben személyiség-, részben pénztárca-függõ kérdés, amit azután a társaság fogyasztási szokásai is befolyásolnak. A drog nem olcsó, ahhoz, hogy a szokásos adagot valaki megszerezze, nem egyszer át kell lépni a legalitás határát."

"Akkor sajnos igaz a mondás: „Öreg dohányos van, öreg alkoholista van, öreg narkós nincs!”?

Igen, ez így van, s talán úgy is fogalmazhatok, jobb is. Ez is a természetes szelekció egyik formája!

Ez nagyon keményen hangzik, mintha a Taigetost emlegetnénk, ezt talán mégsem gondolná közzétenni, nem?

De igen, nyugodtan írja le. Képzeljük el, hogy mi történik egy 20 éven keresztül alkoholizáló apa mellett élõ családdal? Pokol az életük. Aki nem tudja a saját életét rendbe rakni, mert nincs hozzá elég ereje, az nem erre a világra való, s legalább mások életét ne keserítse, a sajátjáról nem is beszélve."

Ez a minden szakmaiságot nélkülöző forrásom innen van:

[link]

A hozzá nem értő irreveláns Csernustól.

2011. szept. 10. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!