Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elmagyarázná nekem valaki,...

Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi az az egykulcsos adó?

Figyelt kérdés

Politikai beállítottságtól függetlenül szeretném, ha megmagyaráznátok :)

(azt is, hogy miért jó/rossz, milyen hatással van az emberekre, stb)

2011. aug. 30. 16:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
39%

Itt az a kérdés, hogy az állam igazságos legyen-e, vagy szociális. Most épp jobboldali kormányunk van. Igazságos ez az adó, de nem az, amit a baloldali időszak alatt megszoktunk.

(halkan megjegyzem, hogy a magyar emberek voltak azok, akik egy ilyen erős jobboldali kormányt szavaztak meg, gondolkodás nélkül)

2011. aug. 30. 17:36
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért vagyok így összezavarodva. Eddig határozott véleményem volt a dolgokról, meg van amolyan kevert politikai beállítottságom. De azt hiszem kezdem érteni. Jöhet még hozzászólás nyugodtan :)
2011. aug. 30. 17:39
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

Olyan mint az elzett kulcs. Maga a kulcs egy de ahány rece és mélyedés annyi különadó és kiváltság.

A sokat keresőknek jobb, az alacsony keresetűeknek rosszabb lett.

Én a több sávos adózás mellett teszem le a voksom.

Ökörköri

2011. aug. 30. 18:06
 14/21 anonim ***** válasza:
73%

" hiszen miféle ország az, ahol nagyobb adóval BÜNTETIK a jobban kereső, jól megélni próbáló (esetleg sokat tanult) embereket? "

Egy korrekt ország.

2011. aug. 30. 18:16
 15/21 anonim ***** válasza:
54%

Korrekt, annak, aki keveset keres, mert ezzel is jobb a lelkének. Ez irigység..erről kéne leszokni ennek az országnak, és minden jobb lenne.

Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy többet keressen, és nem kell mindig a "nálunk kevés a munkalehetőség" dumával jönni. Ki kell mozdulni a családi fészekből. Én Szabolcs megyéből jöttem el BP-re, és nem azért, mert imádom ezt a várost. Most IT középvezető vagyok, és nem minimálbért keresek.

2011. aug. 30. 18:32
 16/21 A kérdező kommentje:
Viszont a munka értékét ne a tanulás határozza meg. Bele kell gondolni, hogy egy asztalos műve lehet többet ér mint egy mindenkit átverő marketingesé. (Félre értés ne essék kereskedelem és marketing szakos vagyok) És szerintem lehet így kiegyenlítettebb volt.
2011. aug. 30. 19:13
 17/21 A kérdező kommentje:
Mármint a többkulcsos adóval.
2011. aug. 30. 19:21
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Az asztalos keres is annyit, ne aggódj :) Legfeljebb az APEH szerint nem...
2011. aug. 31. 09:07
 19/21 anonim ***** válasza:

"Viszont a munka értékét ne a tanulás határozza meg."

Hát..ez összetett... Nekem például kifejezetten rosszul esik, hogy a 2-8 általánost végző fogatlan budapesti utcaseprők többet keresnek, mint a 35 éve közszférában FŐkönyvelő anyum, valamint Élelmezési és Karbantartási vezető apum.

Ez esetben azt mondom, igenis határozza meg a tanulás a fizetést. RÉSZBEN! Nem teljesen, mert attól, hogy valaki egyetemet végzett, még lehet hülye a szakmájához, de egyébként ez ki is derül hamar, és akkor nem kell senkinek.

A másik példa, hogy a szobafestők, akiket hívtam, 1 hetes munkával szedték le a régi tapétát, gletteltek, festettek, stukkót raktak 300.000 Ft-ért, amiből 60.000 volt az anyag. Körbekérdeztem előtte 6-7 helyen, és +- 30.000-s eltérés volt az ajánlatban. Odaadtam a pénzt, mert viszonylag jól dolgoztak. Pedig nem végeztek egyetemet.

2011. aug. 31. 10:23
 20/21 anonim ***** válasza:
46%

" hiszen miféle ország az, ahol nagyobb adóval BÜNTETIK a jobban kereső, jól megélni próbáló (esetleg sokat tanult) embereket? "

Egy korrekt ország.

Miért is korrekt ez??

2011. aug. 31. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!