Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi az az egykulcsos adó?
Politikai beállítottságtól függetlenül szeretném, ha megmagyaráznátok :)
(azt is, hogy miért jó/rossz, milyen hatással van az emberekre, stb)
Itt az a kérdés, hogy az állam igazságos legyen-e, vagy szociális. Most épp jobboldali kormányunk van. Igazságos ez az adó, de nem az, amit a baloldali időszak alatt megszoktunk.
(halkan megjegyzem, hogy a magyar emberek voltak azok, akik egy ilyen erős jobboldali kormányt szavaztak meg, gondolkodás nélkül)
Olyan mint az elzett kulcs. Maga a kulcs egy de ahány rece és mélyedés annyi különadó és kiváltság.
A sokat keresőknek jobb, az alacsony keresetűeknek rosszabb lett.
Én a több sávos adózás mellett teszem le a voksom.
Ökörköri
" hiszen miféle ország az, ahol nagyobb adóval BÜNTETIK a jobban kereső, jól megélni próbáló (esetleg sokat tanult) embereket? "
Egy korrekt ország.
Korrekt, annak, aki keveset keres, mert ezzel is jobb a lelkének. Ez irigység..erről kéne leszokni ennek az országnak, és minden jobb lenne.
Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy többet keressen, és nem kell mindig a "nálunk kevés a munkalehetőség" dumával jönni. Ki kell mozdulni a családi fészekből. Én Szabolcs megyéből jöttem el BP-re, és nem azért, mert imádom ezt a várost. Most IT középvezető vagyok, és nem minimálbért keresek.
"Viszont a munka értékét ne a tanulás határozza meg."
Hát..ez összetett... Nekem például kifejezetten rosszul esik, hogy a 2-8 általánost végző fogatlan budapesti utcaseprők többet keresnek, mint a 35 éve közszférában FŐkönyvelő anyum, valamint Élelmezési és Karbantartási vezető apum.
Ez esetben azt mondom, igenis határozza meg a tanulás a fizetést. RÉSZBEN! Nem teljesen, mert attól, hogy valaki egyetemet végzett, még lehet hülye a szakmájához, de egyébként ez ki is derül hamar, és akkor nem kell senkinek.
A másik példa, hogy a szobafestők, akiket hívtam, 1 hetes munkával szedték le a régi tapétát, gletteltek, festettek, stukkót raktak 300.000 Ft-ért, amiből 60.000 volt az anyag. Körbekérdeztem előtte 6-7 helyen, és +- 30.000-s eltérés volt az ajánlatban. Odaadtam a pénzt, mert viszonylag jól dolgoztak. Pedig nem végeztek egyetemet.
" hiszen miféle ország az, ahol nagyobb adóval BÜNTETIK a jobban kereső, jól megélni próbáló (esetleg sokat tanult) embereket? "
Egy korrekt ország.
Miért is korrekt ez??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!