Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyámügy? Ilyenkor mi a teendő?

Gyámügy? Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
17-éves elmúltam. Szeretném elhagyni a családi házat. Voltam bent a Családsegítőben is .Ott írtam egy 14oldalas kérelmet hogy elhagyhassam a házat. Leírtam a sérelmeimet. Ott azt mondták, hogy ennél nagyobb és több indok nem kel .Hát bevittem a Gyámügyre bejöttek velem a barátom szülei is hogy aláírják hogy oda költözhessek. Erre a Gyámügyis csaj azt mondja hogy ez csak egy fellángolás stb.. meg a barátom szüleire azt mondta hogy ˇ”Maguk nem látszanak gazdagnak ˇˇKicsit durva volt a helyzet. Mondta a Gyámügyis csaj hogy jegyzőkönyvet kel felvenni meg hogy bekel hívni a szüleimet és egyenként elbeszélget velük. És majd utána dönt. Szerintem ez nem volt túl igazságos dolog. El sem olvasta az a nő azokat a papírokat. Nekem mindenhol azt mondták hogy nem kel a szülő bele egyezése és hogy nem kel ilyen jegyzőkönyv meg stb . Csak az kel hogy a befogadó család alá írja a papírt hogy bele egyezik. Szeretnék segítséget kérni hogy ilyenkor mit csináljak /csináljuk.
2011. aug. 29. 12:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenesetre a ,,Maguk'' megszólítás nagyon rosszul hangzik így leírva (MAGUK nem látszanak gazdagnak) - a MAGUK ütötte meg a fülemet egy kicsit - , de persze ezt csak akkor lehet jól megítélni, ha a hanglejtést is hallja hozzá az ember (néha csak figyelmetlenség). Ha valami furcsa tartózkodást vagy alap előítéletességet is érzel, nemcsak az egyébként valóban jogos szakmai óvatosságot és pártatlanságot, akkor meg lehetőleg tényleg kérjetek szakemberektől tanácsot.

Most kapásból csak az jut eszembe, hogy ifjúsági pszichológus segíthetne Neked a meghallgatásra felkészülni, hogy a gondokat magad előtt is jól meg tudd fogalmazni, és a meghallgatáson egyfajta tárgyilagos pontossággal képviselni.

Ami meg az esetleges igazságtalan döntés utáni fellebbezést illeti, arról én nem tudok semmit, arról jogászt kell megkérdezni.

A hölgy hanglejtését Te hallottad, szóval ha valóban alapból előítélet sugárzik belőle, szóval nemcsak a szakmai óvatosság és korrekt pártatlanság/elfogulatlanság, hanem valami alapból való érzelmi rosszallás is, akkor valahogy próbáljatok előkészülni szerintem, úgy értem főleg szakértők segítségével.

2011. aug. 30. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!