Megüthetem a betörőt?
Egész nyugodtan, addig verd, míg eszméletlen nem lesz, majd hívhatod a rendőröket. De mielőtt kiérnek, tegyél egy konyhakést a kezébe vagy legalább kesztyűben markoltasd rá a kezét a kés nyelére, hogy legyenek rajta ujjlenyomatok. Ez így már jogos önvédelemnek minősül és nincs az az ügyvéd, aki bebizonyítja, hogy nem.
A nála lévő készpénzt meg vedd el tőle, úgysem tudja bizonyítani, hogy az övé volt.
"Tudom hogy inkább azt ajánlják hogy hagyjuk őket békén vigyenek amit akarnak"
Ez hülyeség. Az a bácsi is megúszta 1-2 év felfüggesztettel, aki áramot vezetett a kerítésébe a tleken, és megölte a kokerót.. Nem kell megvárni, amíg a pajszerral betörik a fejed, hogy védekezhess. Simán lehet sokkolni, gázsprével lefújni. De ha leütöd, abból se lesz semmi. Leszámítva persze, ha meghal, de az említett esetből ítélve szerintem akkor is max felfüggesztett.
Ha rajtakapsz a birtokodon egy betörőt, két lehetőség van (szerintem):
1. neked támad (ez a kevésbé valószínű) -> A támadás mértékétől függően védekezhetsz. Ilyenkor meg is ütheted.
2. elmenekül (valószínűbb) -> Jegyezd meg a leírását (termet, testalkat, ruházat, arc), és hagyd elmenni! Persze a jog biztosítja a törvényes lehetőséget számodra, hogy a bűncselekmény elkövetőjét visszatartsd, de ennek során nem verheted meg. Testi kényszerrel visszatarthatod, de szerintem ne menj bele ilyesmibe!
"Egész nyugodtan, addig verd, míg eszméletlen nem lesz, majd hívhatod a rendőröket."
A rendőrség reakciósebességét figyelembe véve lehet hogy magához tér és kétgenerációnyi családot alapít mire kiérnek.
De viccet félretéve, leverheted mint vak a poharat csak két dologra figyelj!
1. Keveset üss de nagyot (ugyanis pl. a 30 bakancssarok nyom a homlokán nehezen fér bele az önvédelem kategóriába)
2. A jegyzőkönyv legalább felét az olyan mondataid tegyék ki hogy: úgy megijedtem, annyira féltem, az életemet fenyegette, azt mondta hogy megöl, újra és újra támadott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!