Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megüthetem a betörőt?

Megüthetem a betörőt?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy bejön a házamba vagy a telkemen van, megüthetem vagy "bántalmazhatom" ? Tudom hogy inkább azt ajánlják hogy hagyjuk őket békén vigyenek amit akarnak, de érdekel engem ez a kérdés már régóta.
2011. aug. 10. 22:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Én tuti arcon verném, aztán hagynám hogy majd az ügyvédek találják ki 3-4 év alatt h jogom volt e hozzá.
2011. aug. 10. 22:37
 2/8 anonim ***** válasza:
persze de csak önvédelemből..
2011. aug. 10. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
95%

Egész nyugodtan, addig verd, míg eszméletlen nem lesz, majd hívhatod a rendőröket. De mielőtt kiérnek, tegyél egy konyhakést a kezébe vagy legalább kesztyűben markoltasd rá a kezét a kés nyelére, hogy legyenek rajta ujjlenyomatok. Ez így már jogos önvédelemnek minősül és nincs az az ügyvéd, aki bebizonyítja, hogy nem.

A nála lévő készpénzt meg vedd el tőle, úgysem tudja bizonyítani, hogy az övé volt.

2011. aug. 10. 22:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Sőt le is feküdhetsz vele.
2011. aug. 10. 22:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom hogy inkább azt ajánlják hogy hagyjuk őket békén vigyenek amit akarnak"

Ez hülyeség. Az a bácsi is megúszta 1-2 év felfüggesztettel, aki áramot vezetett a kerítésébe a tleken, és megölte a kokerót.. Nem kell megvárni, amíg a pajszerral betörik a fejed, hogy védekezhess. Simán lehet sokkolni, gázsprével lefújni. De ha leütöd, abból se lesz semmi. Leszámítva persze, ha meghal, de az említett esetből ítélve szerintem akkor is max felfüggesztett.

2011. aug. 11. 00:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha rajtakapsz a birtokodon egy betörőt, két lehetőség van (szerintem):

1. neked támad (ez a kevésbé valószínű) -> A támadás mértékétől függően védekezhetsz. Ilyenkor meg is ütheted.

2. elmenekül (valószínűbb) -> Jegyezd meg a leírását (termet, testalkat, ruházat, arc), és hagyd elmenni! Persze a jog biztosítja a törvényes lehetőséget számodra, hogy a bűncselekmény elkövetőjét visszatartsd, de ennek során nem verheted meg. Testi kényszerrel visszatarthatod, de szerintem ne menj bele ilyesmibe!

2011. aug. 11. 00:27
 7/8 gr. Shadow ***** válasza:
93%

"Egész nyugodtan, addig verd, míg eszméletlen nem lesz, majd hívhatod a rendőröket."

A rendőrség reakciósebességét figyelembe véve lehet hogy magához tér és kétgenerációnyi családot alapít mire kiérnek.

De viccet félretéve, leverheted mint vak a poharat csak két dologra figyelj!

1. Keveset üss de nagyot (ugyanis pl. a 30 bakancssarok nyom a homlokán nehezen fér bele az önvédelem kategóriába)

2. A jegyzőkönyv legalább felét az olyan mondataid tegyék ki hogy: úgy megijedtem, annyira féltem, az életemet fenyegette, azt mondta hogy megöl, újra és újra támadott

2011. aug. 11. 10:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha befér a kazánajtón igen.
2011. aug. 11. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!