Jogos! Sajnos az a baj hogy magyarországon nincs ilyen... Ezért lehet az adófizetők pénzéből ellátni a gyakorlatilag "luxus börtönbe" ítélt rabokat. =S
2011. aug. 10. 19:15
12/34 Tetszik a válasza:
Én mondjuk jobban félek attól, hogy kényszerzubbonyban kéne leélnem a hátralevő 30 évemet ahelyett, hogy kivégeznek és nem kell ezt végigcsinálnom. Szerencsére azt is eltörölték. Úgyhogy nem tudom mi lesz itt, de lassan én is kedvet kapok a gyilkolászáshoz, hisz nem lesz komoly visszatartó erő.
13/34 anonim válasza:
aki embert öl az is haljon meg.
Aki kis gyerekeket vagy akár felnőttet is megerőszakol az se életre való
14/34 anonim válasza:
"egyáltalán nem éri meg se gazdaságilag se erkölcsileg a halálbüntetés bevezetése"
Hát mán hogyne érné meg? 500ftbul ki tudod végezni, 5 ezerbűl eltetmetni. Élete végijig etetni olcsóbb?
2011. aug. 10. 19:36
15/34 anonim válasza:
Ennyi erővel adsz neki egy ásót, ásatsz vele egy gödröt, és élve eltemeted, így még ingyen is van.
2011. aug. 10. 19:40
16/34 ZETAS válasza:
Akkor jogos, ha törvényes! (ha van törvény, ami meghatározza mit kell bizonyítottan elkövetni, hogy kacc legyen)
Igazságos még lehet attól, hogy jogtalan (pl gyilkost eltesznek láb alól, mert bíróság nem tud vele mit kezdeni)
2011. aug. 10. 20:06
17/34 anonim válasza:
Nem.
Nincs 100%-os bizonyíték..vagy nagyon ritka esetben.
Ki dönti el hogy ez elég vagy sem a halálhoz?
Ha kiderül h mégsem akkor ki fogja visszahozni az embert? Volt már rá példa..nem akarom megtudni milyen érzés lehet..
Túl könnyű lenne embereket eltávolítani bizonyos helyekről..
2.) Luxusbörtön sem megoldás..
3.) Érdemes lenne dolgoztatni a rabokat.
2011. aug. 10. 20:59
18/34 anonim válasza:
Már hogy lenne jogos? A halálbüntetést jogszabály nem teszi lehetővé, tehát nem jogos. Ha hoznának olyan törvényt, ami visszaállítaná ezt a büntetésformát, akkor lenne jogos.
2011. aug. 10. 21:25
19/34 anonim válasza:
Hihetetlen mennyi pocs van.
Millio esetben 100% bizonyitott, h ki az elkoveto, mert van kamerafelvetel.
De ott vannak a visszaesok.
Nehezen tudom elkepzelni, h valakit mar 3* ba.szik ra a tevedes miatt.
Idiotak!
2011. aug. 10. 21:40
20/34 A kérdező kommentje:
elég ha csak minden 1000 elkövetöböl 1 et ítélnek el tévesen,és ha sittre vágják még mindig megvan az esélye,hogy ha szabadul akkor vissza tud illeszkedni a társadalomba,de igen nyilván van aki sosem lesz jófiú és menthetetlen de azt is inkább életfogytra vágják mint villamosszékbe nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!