Az APEH csinálhat vagyonosodási vizsgálatot magán személy ellen, vagy ezt tényleg eltörölték?
janzi
én egyetértek veled, csak az a baj, hogy az adócsalókat nem tudják megfogni és lecsukni.
Ezért a megoldás az lenne, hogy az adókat kellene levinni olyan alacsony szintre, hogy a rendes adófizetők ne legyenek jelentős anyagi hátrányban a csalókhoz képest, és ez csak politikai döntés kérdése. Az adócsökkentés jó az adófizetőknek, de nem jó a csalóknak. Ha a nép egy jelentős része nem fizet adót, akkor csökkenteni kell, különben a többiek rosszul járnak. Cserébe fizetős kellene legyen az egészségügy, az oktatás és sokminden, de a nagyobb nettó jövedelméből mindenki ki tudná ezeket fizetni, nem mellesleg az adócsalók is kénytelenek lennének fizetni ezekért.
Jól hangzik amit írsz. De minden veszekedési szándék nélkül, mondom hol bukik meg (szerintem):
A kevesebb adót az adócsaló ugyanúgy nem fizeti be, tehát neki semmi nem változik.
Szerinted a kiskeresetűek - a zsebükben maradt mondjuk 10%-al több fizujukkal - ki tudnák fizetni zsebből az eü ellátást, oktatást stb. És akkor még nem beszéltem a munkanélküliekről (nem a munkakerülőkre gondoltam).
Szerintem a korrupció visszaszorításával, és az ellenőrzések szigorításával kellene elejét venni az ilyen piócáknak.
Attól függ, hogy mennyivel kevesebb az az adó. Őszintén szólva szerintem itt nem csak az adóval van probléma, hanem a többi hozzácsapott járulékkal is, mert nagyon sok lesz a végére. Az jól hangzik, hogy 16% személyi jövedelem adó, de krva jó nekünk, de mikor tovább számol az ember, ha tisztességesen a vállalkozó bevallana mindent, akkor maradna neki harmada meg kevesebb a pénzének az azért elég nevetséges.
Na mindegy én fosós vagyok a családhoz, egyszerűen úgy is rugalmas vagyok, meg fiatal így viszem máshova az ötletemet, ahol kedvezőbbek a szabályok és kész.
19.55
Na így lenne korrekt.
Csak sajnos nem a korrektségről szól már rég a világ, hanem arról, h büntessék minél jobban azt aki dolgozni mer, vagy azt aki munkát mer adni másoknak is.
Csak azért,hogy a sok semmirevaló(sehol sem kellő,boldogulni képtelen, ellenben rokon vagy ismerős valakivel) potyásnak legyen álcamunkahelye, vagy épp ne purcanjon éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!