Tegnap megverték az egyik idős rokonunkat, és most kórházban fekszik arccsonttöréssel és zúzódásokkal. Az eltartója nagyon csúnyán helyben hagyta. A rokonunk 83 éves idős hölgy. A gond csak az, hogy a lakás nem az ő nevén van (ami eredetileg az övé volt...), hanem az eltartójáén. Tegnap este a kórházban rendőrségi eljárást indítottak a nő ellen. Van valami lehetőség arra, hogy miénk maradjon a lakás?
Arra van lehetőség, hogy az idős hölgyé legyen újból a lakás. A feljelentés után bírósági úton meg kell támadni az eltartási szerződést, mert a veréssel érdemtelenné vált a kedvezményezetti szerepre az "eltartó".
2011. júl. 28. 13:18
2/14 anonim válasza:
A nőt(eltartóját) súlyos testi sértésért váad alá helyezik majd,és a bíróságon ítéletet kap.Ha nem volt még büntetve akkor feltételes szabadságvesztés vagy pénz bírságot fog kapni.Vagyis börtönbe tuti nem fog menni.
Így nem értem,hogy az eljárás ellenére miért gondoljátok,hogy a lakását el lehet tőle venni (perelni esetleg) Nem lehet,Az az ő lakása,és a kettőnek semmi köze hegymáshoz.
2011. júl. 28. 13:18
3/14 anonim válasza:
Pontosan, ahogy az első írta!!! Megtámadni a szerződést (ügyvéddel), és nyert ügyetek is van!!! Micsoda mocskok vannak!!!
2011. júl. 28. 13:19
4/14 anonim válasza:
Ha az eltartó nevén van a lakás azt nem v ehetik el tőle.
A bántalmazásért büntetés jár,de szabadlábon védekezhet.
Ha nem büntetett előéletű akkor meg úszhatja egy felfüggesztettel.
Sajnos ez van,,,
2011. júl. 28. 13:19
5/14 anonim válasza:
3. vagyok. Azért nem mindegy, hogy a lakás úgy van az eltartó nevén, hogy eltartási szerződéssel be van jegyezve a Földhivatalba (és a néni a holtig tartó haszonélvező), vagy pedig még így, a néni életében sima adásvételi szerződés történt... Mert a 2. esetben nem lehet mit tenni.
2011. júl. 28. 13:20
6/14 anonim válasza:
Második ez már nem a középkor, hogy eltartási szerződést kötsz, az meg a szart is kiveri belőled, te meg mehetsz a híd alá. Érdemesnek is kell lenni arra, hogy megtarthassa, amit kapott.
2011. júl. 28. 13:20
7/14 anonim válasza:
Nehéz, és csak akor, ha az eltartási szerződést fel tudjátok bontani - valamilyen jogcímen, jelentős érdeksérelem vagy érdemtelenség vagy hasonló okok miatt.
Keresni kell egy jó ügyvédet.
2011. júl. 28. 13:21
8/14 anonim válasza:
második vagyok..
A szerződéstől függ az egész..Volt már rá példa hogy az idősember átíratta a lakását az eltartója nevére,és később úgy bánt az öreggel,hogy 3 év felfüggesztett börtön kapott bántalmazásért..De a lakás továbbra is az övé maradt,mert a szerződés szerint "megvette" a lakást..
Tudni kell,hogy mi áll a szerződésben.
2011. júl. 28. 13:23
9/14 anonim válasza:
Kérdező!
Eltartási szerződéssel, vagy adásvételi szerződéssel került az eltartó birtokába a néni lakása? Itt lesz a kutya elásva, enélkül nem tudjuk megmondani!
2011. júl. 28. 13:29
10/14 anonim válasza:
Szerintem,ha azt bizonyítjátok,hogy a nénit azért verte meg,mert bízott abban,hogy előbb meghal,és egyedül birtokolhatja a lakást,akkor a szerződést talán felmondhatják,nem tudom.Egyébként,lehet,hogy tényleg az a szándéka,hogy na,azt úgysem éli túl..Az életbiztosításnál is úgy van,ha a kedvezményezett elősegíti az esetleges halált,vagy balesetet,akkor semmit nem kap.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!