Van ehhez joga a gyerekorvosnak?
Van pár ilyen háziorvos. Az enyém (nevet nem mondok) amikor mentem hozzá, hogy írjon egy alkalmasságit a jogsimhoz, akkor meg se vizsgált, csak aláírt, még a kitöltést is az asszisztensre bízta. Majd mondta az összeget, amit ugyebár kötelező befizetni. Én hülye ezresekben fizettem, holott 500 volt az összeg vége. A doki egyszerűen elrakta a pénzt.
Mondtam, hogy és a visszajáró? Csak nézett. Végül kiapróztam neki, és még neki állt feljebb, ilyet szól: "Ilyet salátát adsz nekem?" Vagy valami ilyesmi, mert nem hallottam teljesen jól a felháborodástól.
Kissé bonyolult de van amelyikért kérnek/kérniük kell, van amelyikért nem. Sőt változik is hogy kérjenek vagy ne.
Az influenza oltás is ilyen, ugyanaz az orvos egyik évben kér a másikban nem. És nem azért mert kérni akar hanem mert szabályozzák és nagy részét bekérik a pénznek.
Már többször is foglalkoztak hasonlókkal a TVben és az újságokban:
Az oltásoknál csak a kötelező oltásokat kell ingyenesen beadniuk, a "magánszorgalomból" kért oltásokért kérhetnek pénzt, akár a házi gyerekorvosok, akár a háziorvosok. Pl. az influenza oltásért is kérhetnek pénzt.
Sőt, van olyan háziorvos, aki a gyerek táboroztatásához szükséges orvosi papír kiállításáért is pénzt kér (mivel ez elvileg az iskolaorvos feladata lenne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!