Milyen az ügyvédek élete?
3 fontos dolog van még ami feltétlen kell hozzá:
1. éberség
2. stréberség
3. héberség
nem viccből írtam
19.07-es
Mit jelent az hogy "héberség"?
Ez a harmadik hozzászólás hülyeség!
fele se igaz!
Éberség kell,a többi nem!
Meg kell tanulni,amit mondanak,de nem stéberség!
Ha ügyvéd akarsz lenni, felejtsd el a családi életet, ill. magánéletet.
Meg lehet ugyan próbálni, de a vége a válás - vagyonmegosztás.
Egyetlen családi élet sem bírja ki a napi 15 - 16 órás "munkaidőt" ami sokszor hétvégén is tart. ( én pl. nem tudom, mi az hogy szabadság. Utoljára még joghallgató koromban voltam nyaralni - és az nem most volt ).
Viszont ez egy életforma és nem munka, ezért ezt nincs is értelme máshogy csinálni, csak így. Reggel nyolctól délután négyig nem lehet ügyvédkedni.
Nem ritkán esett meg velem, hogy hajnali kettőkor csörgött az ügyfél, hogy neki most kell segítség mert baj van. Nem mondhatom azt, hogy hívjon reggel nyolctól. ( egy hét múlva meg is nézhetném az ügyfélkörömet )
És ezen nem változtat az sem, hogy állandó megbízóim is vannak. Ők - havi megbízási díjért - elvárják ( és is várhatják ), hogy 24 órán keresztül álljak a rendelkezésükre.
Nincs értelme a családnak az ügyvédi praxis mellett, de ezt el is kell tudni fogadni és így is kell tudni élni, erre pedig nem alkalmas mindenki.
Persze lehet mást állítani, de aki mást mond, az vagy azt nem tudja, hogy mitől család a család, vagy mitől praxis a praxis.
Vagy egyszerűen csak saját magának is hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!