Mire számíthatok, ha a bérletemet ragasztom, vagyis a dátumot átragasztom, és rajta kapnak?
Figyelt kérdés
2011. júl. 2. 13:48
11/18 anonim válasza:
még jó, hogy a bérlet, nem közokirat ;)
13/18 anonim válasza:
"Mert igénybe veszel egy szolgáltatást (elvisz a-ból b-be), aminek ára van. A fodrásztól vagy a boltból sem sétálsz ki fizetés nélkül."
De az nem is jár díjmentesen senkinek.
14/18 anonim válasza:
"még jó, hogy a bérlet, nem közokirat ;)"
A diák igazolvány az közokirat.
A felnőtt bérlet magánokirat.
15/18 anonim válasza:
Szerintem a bérlet nem közokirat. Egyszer a buszon láttam egy plakáton a büntetési díjakat. Ott volt, hogy a hamis bérlet is pótdíjat jelent, kb annyit, mintha lejárt bérlettel, vagy bérlet nélkül utaznál.
16/18 anonim válasza:
Akkor lapoz fel egy törvénykönyvet ;) okirat, hidd el.
17/18 anonim válasza:
semmi. mert a személyi szabadságodat nem korlátozhatja, nem igazoltathat le csak ha van vele közterületes, rendőrt hivhat de azt nem vagy köteles megvárni.
18/18 A kérdező kommentje:
Senki nem nézi, de egyébként 50-150 ezerig büntetnek, plusz 8k helyszínen vagy 16 utólag. engem elkaptak, de elnézőek voltak, "csak" a 8at kellett a zsebükbe fizetnem. :)
2012. júl. 13. 15:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!