Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha büntetőperben tanúskodom,...

Ha büntetőperben tanúskodom, utánna jogos e az a félelmem, hogy a tettes családja megtorolja?

Figyelt kérdés

Volt egy közúti cserbenhagyásos baleset. Amiben én voltam a sértett, és ha a tárgyalás után elhagyva a bíróság épületét megtámadnak, akkor mit lehetne tenni?

van ilyen helyzetben tanúvédelem?

2011. jún. 16. 15:29
1 2
 1/18 anonim válasza:
100%

Bent várakoznék míg nem látom hogy elmennek.

Esetleg egy órát el ülnék. ennyit megtennék a saját épségem érdekében aztán hazamennék valami nem feltűnő útvonalon és 1 hétig nemjönnék ki a szobámból kivennék 1 hét szabit az tuti

2011. jún. 16. 15:36
 2/18 anonim ***** válasza:
74%
elméletileg a sértettet korábban elengedik, mint a tettest, gondoskodniuk kéne róla hogy ilyenre ne kerülhessen sor
2011. jún. 16. 15:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha bosszút akarnak állni,akkor meg is teszik. Nem tudod kivédeni .
2011. jún. 16. 16:04
 4/18 anonim válasza:
100%
Légy bátor! Bár biztosan nagyon nehéz helyzetben vagy! Semmiképp se lépj vissza a bűncselekményt elkövető javára. Nem hiszem, hogy a megtorláson gondolkodnak, épp elég nekik a bírói döntés, ami nem lesz piskóta....Amúgy, ha fenyegetnek, tégy feljelentést, az súlyosbító körülmény!
2011. jún. 16. 16:06
 5/18 A kérdező kommentje:
nem tudom írhatom e de az említett család a kissebbség köreiből való. na most ők nem arról híresek hogy könnyen belenyugodak valamibe...:(
2011. jún. 16. 17:31
 6/18 A kérdező kommentje:
Ráadásul mikor engem elvitt a helyszínről a rohammentő már szabályos lincshangulat volt a faluban. Ami nem is olyan messzi van tőlünk kb 20km. :(
2011. jún. 16. 17:34
 7/18 doboszoli ***** válasza:

Ne emlékezz semmire, ez a jól felfogott érdeked.

A hősködést hagyd meg annak, aki vallomástételre buzdított.

Gondolom, ha a cigó ránézne, össze..ná magát.

2011. jún. 16. 18:15
 8/18 A kérdező kommentje:
Az nem olyan egyszerű, a figyelmetlensége miatt, jóval 8 napon túl gyógyuló koponyasérülést szenvedtem. Ő meg ráadásul segítségnyújtás nélkül továbbment... Úgyhogy ha kell leszek mártír, csak kapja meg méltó büntetését, hogy legközelebb jobban gondolja meg mit csinál.
2011. jún. 16. 21:27
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Általában megvédik a tanút, semmi baj nem érhet. Ne aggódj! Juttasd dutyiba azt a f*szkalapot! :)
2011. jún. 16. 21:40
 10/18 A kérdező kommentje:
Ha őt leültetik a népes család engem bizonyosan kicsinál....másik falu de közel van...
2011. jún. 16. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!