Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit vihetnek el a lakásból...

Mit vihetnek el a lakásból behajtás esetén, és hogy lehet védekezni ellene?

Figyelt kérdés

Hali!

Következő a problémám:

Az van,hogy van a T-Mobile -nak egy tartozásom ami 113.000 Ft,ezt átadták az EOS-KSI behajtó cégnek.. Én jelenleg munkanélküli vagyok,igaz beszéltem velük telefonon,és abban állapodtunk meg,hogy részletekbe fizetem a pénzt,első részletet jövőhét péntekig kellene befizetni,de mivel munkanélküli vagyok,és sajnos nincs még meg az 1 éves munkaviszonyom így nem kapok semmiféle segélyt sajnos,így nem igazán tudom kifizetni az első részletet.Természetesen 2 választásom volt,vagy az hogy Április 10-ig tudnak várni és akkor egybe kell kifizetnem,vagy jövőhétig és részletekbe,nos én ezt választottam,viszont mint írtam nem igazán tudom kifizetni,és azt mondták hogy ha netán nem tudom kifizetni akkor lezárják az ügyet,magyarán bíróságra adják,és behajtásra..

Első kérdésem:

Mit vihetnek el a lakásból behajtás esetén?

(Én olyat hallottam,hogy ami az életcélhoz kell,tehát mosógép,villanytűzhely a főzéshez ezeket talán nem vihetik el,nemtom mennyire igaz..)

Második kérdésem:

Ha nem csak a saját dolgaim vannak a lakásban,például édesapám adta ide az ő tv-jét,mert az enyém elromlott,azt is elvihetik-e?

(Mert én úgy tudom,hogy ha van a lakásban olyan tárgy,vagy bármi ami nem az enyém azt nem vihetik el,viszont íratni kell egy papírt amit aláír ő is meg én is,hogy ez meg ez meg ez a tv,hűtőgép,stb édesapám tulajdonában áll,csak használatra kölcsön van adva.. és ez esetben elvileg nem vihetik el,ha van róla papír.)

Harmadik kérdésem pedig:

Mennyi idő alatt,és hogy zajlik a behajtás?

(Tehát úgy értem kijönnek gondolom ajtót nem törik be meg ilyenek,egyik ismerősömnek is volt behajtása,ők írtak egy papírt,abból persze 2 példány volt egyik nála másik a testvérénél,és ő megmutatta az ő példányát a behajtóknak és el is mentek utánna...)

Viszont ilyen esetben azt hiszem hogy a fizetés 33% -át lefoghajták,ezzel tisztában vagyok..

Köszönöm előre is a választ,és kérem csak olyanok írjanak akik tisztában vannak a dolgokkal..

2009. márc. 20. 08:16
1 2
 11/11 anonim válasza:
szia én is ugyan igy vagyok sajna csak velmelem nem tudnak mit csinállni mivel nincs jövedelmem és szüleimel élek egyháztartásban!
2010. okt. 22. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!