Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valós veszély az, hogy az...

Valós veszély az, hogy az uniós választási eredményeket ismerve a FIDESZ összefog az MSZP-vel a Jobbik ellen? És hogy lehet védekezni ellene a Jobbiknak?

Figyelt kérdés
Nem nyilvános összefogásra gondolok feltétlen, csak úgy fű alatt.
2009. jún. 7. 22:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
70%
Eddig is ezt csinálták "fű alatt" a lejáratókampányaikkal...
2009. jún. 7. 22:30
 2/22 anonim ***** válasza:
74%

Még nem tűnt fel, hogy eddig is összefogtak fű alatt?

Nem tehetnek semmit, a Jobbik most vérszemet kap, ezt garantálom, és nem fogja hagyni magát. Én nem féltem őket.

2009. jún. 7. 22:32
 3/22 anonim ***** válasza:
65%
A Fidesznek nem kell senkivel összefognia, csak kérnek egy kávét, és végignézik ahogy az MSZP maradék támogatóját is elveszíti a jövő évi választásokig. A Jobbik kihozta magából a maximumot, ennél jelentősen több szavazatot jövőre se fognak kapni, viszont a Fidesz megszerezheti akár a 2/3-ot is jövőre, hiszen akkor nagyobb kedvvel szavaznak az egyébként kevésbé politizáló emberek is.
2009. jún. 7. 22:37
 4/22 anonim ***** válasza:
44%
Nem tudom, figyelitek-e a híradásokat, de az MSZP-nél most mondták ki, hogy bár a Fidesz a legnagyobb ellenfelük, mégse örülnek a Jobbik előretörésének... Vajon miért? Ebből is látszik, hogy eddig is szövetségesek voltak a Fidesszel fű alatt. Csak éppen miért reklámoznák?
2009. jún. 7. 22:37
 5/22 anonim ***** válasza:
73%

22:37 - Ugyan már, ők is tudják, hogy ha bárkit a jelenlegi politikai eliten kívül közel engednek a húsosfazékhoz, akkor idővel szépen lehúzhatják magukat a WC-n. Érdekük, hogy az MSZP maradjon a másik hatalom, és ne kerüljön közel más, aki eddig kívül rekedt. Ha ezt még nem látod, akkor jövőre a többi fideszes és MSZP-s szavazóval együtt te is meglepődhetsz alaposan.

A Jobbik most nagyon örül és pontosan tudják, hogy van miért.

2009. jún. 7. 22:41
 6/22 anonim ***** válasza:
66%

index.hu-n közölt idézet (a tévében nemrég volt élőben):

Lendvai szerint meglepetést okozott a jobboldali szavazatok megoszlása. „Riválisunk a Fidesz, de azt kívánom, bár több szavazatot kapott volna” – reagált a pártelnök arra, hogy a Jobbik három képviselőt küldhet Brüsszelbe.

Á, dehogyis fog össze fű alatt a Fidesz és az MSZP, DEHOGYNEM! Túl átlátszó...

2009. jún. 7. 22:50
 7/22 anonim ***** válasza:
68%

Az MSZP örülhet a Jobbik 3 képviselőjének, mert ez adu ász a jövő évi választásokra a Fidesz ellen.

A Fidesz nem szövetkezhet a Jobbikkal, mert az a vesztét jelentené a közvélemény szemében.

A Jobbik bátran mondhat akármit, senki nem tudja rajta számonkérni. Nem valószínű, hogy az MSZP és a Fidesz összefogna a Jobbik ellen, mert egymással mégis csak több gondjuk van, mint a Jobbikkal.

2009. jún. 7. 22:51
 8/22 anonim ***** válasza:
82%

Ismét index.hu hír, még mindig nem fognak össze?

Lendvai szerint a Jobbik három képviselője minden pártnak káros, ezért minden parlamenti képviselőnek össze kell fognia, hogy kihúzzák a talajt a szélsőségesek alól. A pártelnök szerint ennek két módja van: egyrészt le kell ülni, hogy megoldást találjanak a szociális feszültségekre, másrészt kezdeni kell valamit a közbiztonság állapotával.

2009. jún. 7. 22:54
 9/22 anonim ***** válasza:
71%
Ha néhány fanatikus Jobbikos kicsit elrugaszkodna az összeesküvés-elméletektől, és kicsit is próbálnának szakmailag gondolkodni, akkor nem írnának hülyeségeket. Az MSZP eddig is a "fasiszta-veszéllyel" riogatott, valamint egyben kihasználta az alkalmat, hogy egyben a Fideszt is bekóstolják azzal, hogy ők "szabadították rá" az országra a Jobbikot. Ettől még nem lesz összefogás a Fidesszel, hiszen azzal SOKKAL többet veszítene mindkét párt, mint amennyi hasznot hozna egy ilyen akár fú alatti megállapodás is. Az MSZP-nek még talán bejönne ez, mert innen már sokat nem veszíthetnek, de a Fidesz ezzel elveszítené a szavazóinak legalább felét.
2009. jún. 7. 22:59
 10/22 anonim ***** válasza:
53%

22:59 - bocs, én egy hivatalos weboldalról idéztem, amit a tévében ugyanúgy közöltek azok, akiknek tulajdonítják, nézz utána :-)

Amúgy nem vagyok Jobbikos, de nem vagyok a 4 parlamenti párt támogatója se, másra szavaztam, de a Jobbik sikerének is örülök, a nagyok meg tartanak tőle, és ez akkor is tény, ha most nem mind mondja ki.

[link]

2009. jún. 7. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!