Valós veszély az, hogy az uniós választási eredményeket ismerve a FIDESZ összefog az MSZP-vel a Jobbik ellen? És hogy lehet védekezni ellene a Jobbiknak?
"Világos, mert aki a fideszt szidja az a sátán..."
Nem a sátán, hanem baloldali. Ne beszélj hülyeségeket. Az a realitás, hogy 2010-ben vagy Fidesz-kormány lesz, vagy MSZP-Jobbik-kormány. Az MSZP egyedül ugyanis esélytelen lesz. A Fidesz-kormány jobboldali, az MSZP-Jobbik baloldali kormány.
MSZP-Jobbik kormány???????XDXDXD Miről beszélsz ember?????
Nevetséges vagy...
Egy másik kérdésre adott válaszban is mszp-jobbik koalíciót olvastam...
Nem tudom, uaz e a szerző, de ez az évszázad vicce. :DD
Persze, tudom, hogy a politika elsősorban nem az elvekról szól, de ez azért mégis nevetséges.
Való igaz, hogy nevetségesnek hat az MSZP-Jobbik koalíció, de ne feledjünk egy fontos tényt: Méghozzá azt, hogy eddig a Jobbik nem "politizált", csak létrejött és tagokat toborzott. Mostmár három képviselővel valódi politikai párt. Innentől kezdve viszont tudjuk, hogy mit is tesz a politikai hatalom a pártokkal...
De a lényegre visszatérve, ha Morvai Krisztina miniszterelnök akar lenni, akkor talán "esélye" van azzal, ha az MSZP-vel koalíciót köt, hiszen lehet a paktum feltétele, hogyha nyernek, a Jobbik állíthat miniszterelnököt... Persze ez csak abban az esetben jöhet létre, ha MINDKÉT felet KIZÁRÓLAG a hatalom motiválja. Mert így az MSZP kormányzópárt lesz, a Jobbik pedig tulajdonképpen pár év alatt kormányra jut - igen szép teljesítmény.
Amúgy ennek reális alapja nincs, én hiszem azt, hogy MINDKÉT pártban még van annyi "tisztesség és becsület", hogy NE CSAK a hatalom motiválja őket, és ilyet ne lépjenek meg...
Jobbik kifejtette, hogy senkivel nem fog együtt működni, ha kormányon lesz, akkor sem. Szerintük 3 tábor van jelenleg:
A bal oldal, ami eltűnik
A közép (szerintük ez a fidesz)
Nemzeti érzelműek (Gondolom ők)
A fidesz vezetői viszont vélhetően nyitnának feléjük, elég, ha csak azt nézzük, hogy tőlük is elhangzott a 15 millió magyar képviselete és ők is üdvözölték a külhoni magyar jelölteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!