Ha a törvény tiltja, bünteti az állatkínzást, akkor miért lehet legálisan kapni patkányragasztót?
Városiak a válaszadók nagyrésze ugye?
Aki a falusi udvaros példát említette, az tapintott rá a lényegre.
13 csirkénk pusztult el az említett módon. Nem ette meg őket, csak megpocsékolta. Írtotta az egész család a patkányokat. DE! Mérget és hurkot nem használhatok, mert ha a patkányt megeszi a foxi vagy macska, akkor azok is elpuszulnak, a hurokba meg ugyanúgy bedughatják a fejüket. Nincs más mód, csak a ragasztó
Lehet, hogy nincs jobb mód, de akkor is embertelen.
Keresni kellene jobbat. Ha ezt nem lehetne, akkor csipkednék magukat az irtó-gyártók.
Falusi vagyok. Azért nem szeretem fölöslegesen kínozni az állatot.A patkány ugye nekünk káros. A patkány szemszögéből az ember sokkal károsabb.
Ha már kiirtjuk, jobb lenne valami gyors halált találni.
Nem nekem, az irtószer-forgalmazóknak.
eszembe jutott Rémy a patkány a Lecsó című animációs filmből
sajnos csak mesében léteznek cuki patkányok
Nos, aki azt írta, hogy ha ennyire szeretem őket, akkor fogadjak be egyet a lakásomba: tartok egyet.
Én azzal teljesen tisztában vagyok, hogy kártékonyak, és azt is írta, hogy rendben van, hogy irtják őket. De ez akkor is embertelen. Szerintem felér a láncravert kutyával. Amúgy láttam már "igazi" utcai patkányt, nem sok különbség volt az enyémétől. Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy a gyártóknak kellene kitalálni valamit. Mert szerintem ez szörnyű.
Amúgy ez tényleg komoly, hogy csirkékre vadásznak? Ilyet még nem is hallottam. Konkrétan mit csinálnak velük? Honnét tudjátok biztosra, hogy patkányok voltak? (csak érdeklősésképp, nem kötekedni akarok)
Rendben, találjanak ki a gyártók valami humánusabb módszert, de ne gondoljátok, hogy olyan könnyű...
Vegyük példának azt, hogy a patkány nevezhető az egyik legsikeresebb állatfajnak, mert tökéletesen megél az ember környezetében, szinte kiírthatatlan. Az egész bolygón elterjedt, szinte mindenhol meg tud élni.
Köszönhető az erős szervezetének, igénytelenségének, szaporaságának, intellígenciájának, és ellenállóképességének.
Ezek olyan kombót alkotnak, amire naggyon nehéz olyan módszert kitalálni, ami hatékonynak nevezhető.
És jelenleg a ragasztós módszer a legjobb, mert olcsó, egyszerű, nem igényel különleges feltételeket.
Sajna ez van.
ez nem embertelen? meg se haragudj, de inkább patkány ragasztóba ragadva mint ilyesmik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!