Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez minek minősül fogyasztóvéde...

Ez minek minősül fogyasztóvédelmi szempontból? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Tegnap este vettem egy igen drága desszertet egy igen drága delikáteszben az egyik drága budapesti plázában. A csokibonbonok egy üvegbe töltve, tokaji aszú szem vagy valami ilyesmi a neve. Emellett vettem még két tábla szintén drága csokit. Mindezeket ajándékba szántam az orvosomnak és a szülésznőmnek, mivel minden órás kismama vagyok, bármikor szülhetek, és az utolsó előkészületeket végzem. Járni már alig tudok, de ez nem ide tartozik. Tegnap hazaérve látom a tokajis desszert talpán, hogy a lejárat ez év április 28, vagyis bő egy hónap. Ha én tegyük fel még két hétig húzom, akkor mire megkapja az orvosom az ajándékát, már csak két hete van, hogy magába tömje... szerintem ez elég kellemetlen, bosszús lettem, elhatároztam, hogy ma visszacserélem. Visszamentem a boltba, megvártam, hogy egyedül legyek vásárló, direkt nem szerettem volna kellemetlenséget az üzletben, ami hangsúlyozom egy nagyon drága ajándékbolt, drága italokat, különleges csokoládékat, szivarokat árulnak. A pénztáros közölte, hogy "élelmiszert nem cserélünk, és ennek még jó a szavatossága". (folyt. köv)
2011. márc. 17. 19:08
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
kérdező meg nézzen magába az a lekezelő sértegető hozzászólásai miatt!
2011. márc. 18. 09:04
 32/35 anonim ***** válasza:

Ez nincs lefektetve a jogszabályban,de ha járnál vásárolni,különböző élelmiszer üzletekben akkor talán látnád,hogy ez igy müködik.A lejárat elötti időben,csökken az árú értéke.Ha az üzlet nem akarja,hogy "szemétként"ki kelljen dobni,álltalában leárazza.

Ennyi erővel lejárt terméket is eladhattak volna neki,többezer forintért.

2011. márc. 18. 10:40
 33/35 anonim ***** válasza:

Ez nincs lefektetve a jogszabályban,de ha járnál vásárolni,különböző élelmiszer üzletekben akkor talán látnád,hogy ez igy müködik.

- lehet, hogy így szokás de nem kötelező, különben holnap lejárós dolgokat szoktak akciózni...

A lejárat elötti időben,csökken az árú értéke.Ha az üzlet nem akarja,hogy "szemétként"ki kelljen dobni,álltalában leárazza.

- de mégis találtak olyat aki megvette... akkor meg minek leárazni?

Ennyi erővel lejárt terméket is eladhattak volna neki,többezer forintért.

Nem! Lejárt terméket már nem árusíthat senki. 1 hónapos lejárat az még hol van a lejárttól és a maholnap kidobandótól?

2011. márc. 18. 15:02
 34/35 A kérdező kommentje:

Aki nyalja a seggét ennek az üzletnek, annak szívesen megadom az elérhetőséget, és jó vásárlást kívánok.

Van mellette egy zöldséges is, "Frutta", így hívják, nem akármilyen pöpec hely ám, ott is "jó" tapasztalatom van, évekkel ezelőtt jártam egyetlen egyszer, azóta elkerülöm. Csak most jöttem rá, hogy ugyanahhoz a tulajdonoshoz tartozik a delikátesz is, ha tudtam volna lehet, oda se jártam volna vissza. A zöldségesnél is ugyanez a csábító külső, anno kértem 1 kiló mandarint, meg egy sárgadinnyét. A sárgadinnyét felmutatták, hogy jó lesz? Szépnek tűnt, persze, jó. Válogatni nem lehet, az áruhoz nyúlni nem lehet, ők adják. Később vettem észre, hogy a zacskó mandarinba beletettek egy csomó poshadtat, és a sárgadinnye másik fele is rohadt volt, az a fele, amit ugyebár nem felém mutatott az eladó. A tulajdonosnőt kb. úgy tudom elképzelni, (a tegnapi beszédstílusából is), hogy szilikoncsöcsök + egy nagy BMW, de ha a vevőiről van szó, akkor átmegy piti szarrágóba.

Menjetek el a Mom Parkba, ott van ez a frankó kis bolt.

2011. márc. 18. 15:32
 35/35 anonim ***** válasza:
Én a helyedben másként intéztem volna el a dolgot,ott helyben.Fogadjunk,hogy vissza adták volna a pénzt.Mellékesen nekem is volt hasonló ügyem,és sikerrel jártam.Igaz a pofámnak köszönhettem....Egyébként egész nyugodtan ird ki a teljes nevüket cimüket,mindenhol ahol csak tudod.Csinálj egy kis reklámot nekik.
2011. márc. 18. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!