Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez minek minősül fogyasztóvéde...

Ez minek minősül fogyasztóvédelmi szempontból? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Tegnap este vettem egy igen drága desszertet egy igen drága delikáteszben az egyik drága budapesti plázában. A csokibonbonok egy üvegbe töltve, tokaji aszú szem vagy valami ilyesmi a neve. Emellett vettem még két tábla szintén drága csokit. Mindezeket ajándékba szántam az orvosomnak és a szülésznőmnek, mivel minden órás kismama vagyok, bármikor szülhetek, és az utolsó előkészületeket végzem. Járni már alig tudok, de ez nem ide tartozik. Tegnap hazaérve látom a tokajis desszert talpán, hogy a lejárat ez év április 28, vagyis bő egy hónap. Ha én tegyük fel még két hétig húzom, akkor mire megkapja az orvosom az ajándékát, már csak két hete van, hogy magába tömje... szerintem ez elég kellemetlen, bosszús lettem, elhatároztam, hogy ma visszacserélem. Visszamentem a boltba, megvártam, hogy egyedül legyek vásárló, direkt nem szerettem volna kellemetlenséget az üzletben, ami hangsúlyozom egy nagyon drága ajándékbolt, drága italokat, különleges csokoládékat, szivarokat árulnak. A pénztáros közölte, hogy "élelmiszert nem cserélünk, és ennek még jó a szavatossága". (folyt. köv)
2011. márc. 17. 19:08
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

42%-os vagy, ez hogy lehet?

ez egyszerű, ha kimondod a véleményed a politikában balliberális bértollnok vagy akit izrael pénzel... na megkapom mellé hogy a hazámat se szeretem eléggé

2011. márc. 17. 21:19
 22/35 anonim ***** válasza:

"Úgy látszik kedves válaszolók, amilyen családból ti jöttök, ott az a szokás hogy a jó leárazott akciós sz@rt adjátok egymásnak ajándékba. Lényeg, hogy jó occcsóóóó legyen, a cimkét meg ki nézi!"

És ne sértegessenek?

"Hát ezért hozzák vissza, mert a diszkont csokiboltban lenne a helye annak amit ő többszörös áron elad az exkluzívnak mondott elegáns boltjában. Átveri a vásárlókat, ilyen egyszerű."

Akkor te miért nem a diszkont csokiboltban vetted meg? Azért mert ott ugyanaz olcsóbb?

Ha ajándéktárgy, akkor nem k urvára mindegy, mikor jár le? Ha egy év lenne a szavatossági idő, de ő két év után akarja bezabálni, akkor mi van? Amúgymeg jó a szövegszerkesztés. Leírod, hogy neked milyen rossz, mert terhes vagy és alig bírsz 10 percet állni (Ami persze neked biztos egy örökkévalóság terhesen) hogy aztán a válaszolók megsajnáljanak és a te oldaladra álljanak. Itt az a lényeg, hogy te ajándékot vettél, de problémázol a szavatossá miatt, pedig te nem tartod élelmiszernek.

2011. márc. 17. 21:22
 23/35 anonim ***** válasza:
Én tanulok fogyasztóvédelmet. Ez fogyasztóvédelmi szempontból nem minősül semminek. Tény, hogy szimpátiából kicserélhették volna, de az üzlet nem erről szól. Ők teljesen szabályosan csináltak mindent, ezt te szartad el.
2011. márc. 17. 22:31
 24/35 A kérdező kommentje:

21:22-es: Amit az ajándék-élelmiszer-szavatossági idő triásszal kapcsolatban szerintem joggal érzek, azt úgy tudnám legegyszerűbben elmagyarázni, hogy bemegy a vásárló egy delikátesz ajándékboltba, ahol a polcon található árukat a vásárlók túlnyomó többsége ajándékba veszi, és nem pedig saját fogyasztásra. Még a bolt neve is ez: "Ajándék xxxx". Tehát ha akármilyen ehető dolgot is vesz valaki itt, akkor is ajándékba viszi, ezt a tulajdonos is tudja, tekintve hogy az övé a bolt. Létezik olyan, hogy diszkont csokibolt, ott van általában olyan áru, amiknek a közeljövőben lejár a szavatossága, ide az ember szerintem azért jár be, hogy magának vegyen valami finomat amit egyből bepuszil.

Ahol vásároltam tegnap (elvileg!) nem ilyen bolt - lenne. Amit vettem az gyönyörűen el volt helyezve a polcon, sehol egy cimke, hogy hééé hülyék, ez egy akciós cucc.

Az ajándéknak szánt csokiról, kb. fél-egy év szavatossági időt elvárnék, de legalább három hónapot. Itt van előttem egy tábla csoki papírja, decemberben jár le, mindegy amúgy mert már megettem.

A fogyasztóvédelmet tanuló válaszolónak örülök, végre egy olyan hozzászólás ami a konkrét kérdésre irányul. Azt gondolom én is, hogy nem számít semmit a panaszom, nem kell nekem, hogy megbüntessék őket, teszek a boltjukra most már.

2011. márc. 17. 23:05
 25/35 A kérdező kommentje:

Jah, tegnap este ugyanez volt bennem, hogy "elsz@rtam", és araszolhatok le újra ebbe a boltba kicserélni. Az fel sem merült bennem, hogy nem cserélik ki.

Lehet jogozni, a tulaj inkább maradt pénzéhes mint ember. Nem az építőiparról vagy a bankszféráról beszélgetünk, hogy "az üzlet az üzlet". Piti egy dolog volt a részéről az biztos, azért is hagytam ott, jó étvágyat hozzá neki.

2011. márc. 17. 23:10
 26/35 anonim ***** válasza:

pontosan ugyan azt írtam le én is, mint a fogyasztóvédelmis

de én mégis megkaptam hogy "Még ha fogyasztóvédelmi kérdésekben nem is vagy profi"

2011. márc. 17. 23:12
 27/35 A kérdező kommentje:
Akkor most ezért felpontozom neked az utolsó válaszod, és szent a béke.
2011. márc. 17. 23:16
 28/35 anonim ***** válasza:

Két ekkora parasztot mint ez Szarkasztikus senki,meg ez a Kamu-akárki még az életemben nem láttam.

Csak hogy tisztában legyetek a dolgokkal okos tojások.A lejárat elötti élelmiszereket,AKCIÓS TERMÉKKÉNT szokták leárazva, jól láthatóan elhelyezni az üzlet területén,izlésesen kipakolva.Legyen az akár csokoládé,desszert,kávé,tejtermék,bármi.Ezt onnan tudom,hogy én is tanultam,sőt ebben dolgozom.Annyi eszetek lehetne,bár látom nincs,hogy egy 5000 Ft-os csokoládé,a lejárat elötti hónapban már megközelitőleg sem kerülhet ennyibe.Nem az észt kell osztani,hanem gondolkodni mielött válaszoltok,főleg olyanban amihez fingotok sincs.

2011. márc. 18. 00:37
 29/35 anonim ***** válasza:

nah te szerencsétlen kis senki utolsó!

Idézd be nekem a jogszabályt ami kimondja, hogy a termék árával egyenesen arányosan növekszik a leárazás időpont és a lejárati időpont közötti idő!

várom, addig is kussolj ha hülye vagy!

2011. márc. 18. 09:01
 30/35 anonim ***** válasza:
Ákos lehet, hogy fiatal, de ebben tutira a korrektet mondja, szóval szellemi intelligencia hiányára utal a fiatalság miatt ignorálni.
2011. márc. 18. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!