Ez minek minősül fogyasztóvédelmi szempontból? Bővebben lent.
Ordít a stílusodból a lenézés az ostobaság "kedves" kérdező. Valszeg a boltban is ilyen voltál, ezért nem kaptál szimpátiát.
Az ostoba fejedet pedig felvilágosítom: az ajándéknak nem az ára számít. Milyen gyereket fogsz te nevelni, pfff....
csak kiderült milyen is vagy azért....
15 éves vagyok úgyhogy se boltom nincs se orvos nem vagyok, ellenben a buszvezetőnek sem adsz hálacsokit, mert hajlandó volt érted megállni a megállóban, aztán épségben elszállítani a célig, ez alap dolognak számít. Mitől más egy szülés? Ez a munkája.
Másik dolog, hogy a termék amit vettél kifogástalan, nem járt le ehető, más dolog persze ha AJÁNDÉK nem ÉLELMISZER akkor mi ez a sírás a lejárat körül?
Más részről leállhatnál a csak azért is nekem van igazam válaszokból, mert gondolom az üzletben is ilyen voltál, lekezelő hangsúlyozó szarkasztikus.
Dátum lefirkálás? Ostobaság, sőt külön indok miért ne cseréljék vissza.
"Nem azért háborít fel a dolog, mert terhes vagyok, hanem azért mert ez a bolt direkt csinálja, amit a tulajdonosnő el is szólt a telefonba, úgy kezdte, hogy neki elege van abból, hogy mindig mindent visszahoznak! Hát ezért hozzák vissza, mert a diszkont csokiboltban lenne a helye annak amit ő többszörös áron elad az exkluzívnak mondott elegáns boltjában. Átveri a vásárlókat, ilyen egyszerű."
Nem is azt mondtam, hogy azért háborodtál fel mert terhes vagy, hanem hogy hangsúlyozod, hogy neked most milyen rossz, hogy terhes létedre nem cserélik be azt a szar árút a szar kis boltjukban, pont azt a szar árút amelyiket "occccsóé" beszereznek és többszörös áron adják tovább, egy ilyen összeesküvés elmélet után én is otthagytalak volna megbocsáss.
Kamumail, kiváltottam a szimpátiát, mert az eladók mind nagyon rendesek voltak, szívük szerint kicserélték volna szó nélkül, ezt egyből éreztem, de nekik a tulajdonosnőre kellett hagyatkozniuk, aki viszont nem éppen vásárlóbarát. Ő tudja, végül is, nem belőlünk él.
Elnézést, ha megbántottalak, kicsit felpörögtem. Te viszont nem igazán válogatod meg a szavaidat, megteheted, elvégre nem a szemembe kell mondanod, csak írogatsz otthonról, ez a jó ebben az oldalban, lehet egymást büntetlenül sértegetni.
Nem arról van szó, hogy kifejezetten drága dolgot akartam venni, hanem inkább egy kicsit különlegesebbet. A különleges dolgoknak általában magasabb az ára is. Tényleg hálás vagyok az orvosomnak, szerettem volna valami jót adni neki. Igen, én vagyok a balfék, nem néztem meg a cimkét a palack alján, pedig az abc-ben minden élelmiszernek meg szoktam nézni. Tegnap eszembe sem jutott egy ilyen dolognál. Fel sem merült. A vásárlók könyvét elkeseredésemben kértem, nem gondoltam volna, hogy a kérésemre egyből az lesz a válasz, hogy húzzak a csokimmal ahova akarok. Megvettem, ők megszabadultak tőle, nekik így jó.
Ákos, örülök, hogy barátságot kötöttünk. Majd ha 15 év múlva a feleséged várja a babátokat, remélem eszedbe jutok majd :) Lehet, hogy ti is fogtok még hálálkodni az orvosnak. Reméljük. Mindenesetre kívánom neked (a többieknek is) ezt az élményt. Azért adok neki ajándékot, mert jól esik adni neki. Még pénzt is fog kapni, na kivertem a biztosítékot? :))) A buszvezető is fog kapni ajándékot, ha rendes lesz velem, jóban leszünk, és sokat köszönhetek neki. - képletesen mondom. Szeretek adni ilyesmit, pont ezért esett nagyon rosszul, hogy hiába hangsúlyoztam az üzletben, hogy ajándékba vettem valakinek, nem saját fogyasztás, és gondoljanak bele milyen kellemetlen, jót szerettem volna venni, de ha én meglátnám, hogy mindjárt lejár, egyből azt gondolnám, hogy a diszont boltban vették. Erre elhajtottak, hogy egyem meg amit főztem, miért nem néztem meg, stb. Nekik egy mozdulat lett volna adni helyette egy másikat! Szerintem az ajándék lényege, hogy minőségi legyen, még akkor is ha csak egy kis bonbon.
Lehet, hogy azért zavar jobban, mert terhes vagyok, de ha nem lennék az, mint ahogy az életem eddigi 99%-ban nem voltam az, akkor is zavarna ha úgy érezném átvertek, a képembe röhögtek, tegnap otthagytam többezer forintot, ma meg "kizavarnak" a problémámmal. Ez a gond.
"egyből azt gondolnám, hogy a diszont boltban vették"
ez sokat elárul a jellemről, különben a szándék a fontos
Kicsi igaz? Ha nem árultam volna el a koromat, te még mindig azon a véleményen lennél, hogy én egy hasonló boltos vagyok aki irigy az orvosokra akik kapják a sok hálacsokit. (egyébként megnézheted hány pontom van csak politikában utána mond, hogy kicsi)
Jellemességről pedig annyit, hogy a jellemes ember kritikus magával szemben is és másokkal is, viszont képes beismerni a
saját hibáit, és engedi, ha valaki jóindulattal segíteni akar neki. Akkor most ki a jellemtelen kérdező?
Kicsi vagy még, ez tény, de majd egyszer nagy leszel. Ha visszaolvasod az én válaszaimat, akkor láthatod, hogy elismertem, sőt elnézést is kértem néhány helyen.
42%-os vagy, ez hogy lehet? ;) Pedig én nem pontoztam - nem szoktam.
Még ha fogyasztóvédelmi kérdésekben nem is vagy profi - bár a korodhoz képest értelmesnek tűnsz - azért köszönöm a válaszaidat, mert most már legalább jobb kedvem lett, és már nevetni is tudok :) De nem rajtad, félre ne értsd. Tényleg köszi és viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!