Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Visszaléphetek a vásárlástól?

Visszaléphetek a vásárlástól?

Figyelt kérdés
Múlt héten kedden csináltattam egy szemüveget. Az optikus azt mondta, hogy megsürgeti nekem a lencsét, lehet, hogy már szombatra kész lesz, de legkésőbb szerdára, majd hív, ha kész van. Szombaton lementem az üzletbe rákérdezni, sajnos még nem jött le a lencse és az ünnepek miatt már csak szerda jöhet szóba. Ha holnap nem hív lemegyek délután és lehet, hogy elállok a vásárlástól. DE! Az a helyzet, hogy majdnem a felét (14.000 Ft-ot) már ott hagytam előlegben, átvételkor még 17.500 ftot kell fizetnem. Ha elállok a rendeléstől akkor köteles vissza fizetni az előleget? Egyáltalán elállhatok a rendeléstől?
2011. márc. 15. 23:17
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Megrendeltettél az optikussal egy lencsét most visszamondod az optikus mit csinál vele? Ilyen esetben erre is kell gondolni, te mit csinálnál az ő helyében.Nem az a lényeg hogy mit tehetsz hanem tisztességes e.
2011. márc. 15. 23:45
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
És ami a lényeg az optikus nem tehet semmiről.
2011. márc. 15. 23:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, de akkor nekem ne ígérgessen fűt-fát, hogy szombatra kész lesz meg szerdára kész lesz, ha nem lesz kész. Akkor mondja meg, hogy majd egyszer kész lesz és kész!
2011. márc. 15. 23:49
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen tévedésben vagy nem az optikus tehet róla hogy nem kapja meg a lencsét!Ezt nehéz megérteni? Ő semilyen hibát nem vétett!
2011. márc. 15. 23:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, az előleg visszajár, ha elállsz a szerződéstől a határidő-késedelem miatt. Kérdés, hogy ha szerda helyett csütörtökre készül el, akkor arányos-e az elállási szándékod.
2011. márc. 15. 23:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Holnap majd eldől. Lemegyek, ha hív, ha nem, megkérdezem, hogy mégis mikorra várhatom. Mond egy irreális időpontot akkor lehetséges, hogy elállok. Máshol egy hét lett volna ugyanez...
2011. márc. 16. 00:01
 7/10 anonim ***** válasza:
A négy nap szünet nem is érdekes?
2011. márc. 16. 00:03
 8/10 anonim ***** válasza:
57%
Ha máshol csináltatod, később lesz kész, mintha itt kivárod... Ő is szeretné megkapni az általad még fizetendő 17.500 Ft-ot, hidd el! Megértelek, mindenkinek sürgős, és mindenki azonnal szeretné. Nekem az első 3 v. 4 hét alatt lett kész... Már a gutaütés kerülgetett. Most az OFOTÉRT-ban csináltattam. Péntekre ígérték, szerdán már hívtak, hogy kész (1 hét alatt megcsinálták). Ha nagyon sürgős, a Vision Express vállalja 1 óra alatt is - ha nem speciális lencséről van szó. Ha nehéz ügy, a kis maszekok tuti vállalják, örülnek, ha valaki hozzájuk fordul.
2011. márc. 16. 00:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Lementem ma, elvileg holnapra itt lesz, csak az ünnep miatt volt ez a "kis" csúszás. Kíváncsi leszek...
2011. márc. 16. 15:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Szeretném felhívni a figyelmed az általad írtak egy kirívó részére:

"Az optikus azt mondta (...) már szombatra kész lesz, de legkésőbb szerdára, majd hív, ha kész van. Szombaton lementem az üzletbe rákérdezni"

Ha nem hívott, miért mentél? Egyébként nem etikus visszamondanod.

2011. márc. 16. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!