Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Fővárosi bíróságon mikor és...

A Fővárosi bíróságon mikor és hogyan lehet az iratokban betekinteni, lehet e másolatot kérni azokról?

Figyelt kérdés

Az történt hogy régebbi keresetlevelemet a bíróság nem adja ki ügyvédemnek, pedig abban feltárható a tartalmából az ellenem elkövetett sérelmek, jó hírnév rontás, becsület sértések stb.Most az ügyvéd azt mondta a bíró elévülésre hivatkozva megszünteti e pert,nekem rendelkezésemben van ez a régebbi írat, az ügyvéd azt mondja a bíró nem tudja ezt elolvasni, viszont a bíróságtól kérte az ügyvéd e irat eredetijének a kiadását, a bíróság nem adja ki. A rendelkezésemre álló iraton feltüntettem az ajánló levelem ragszámát is, az ügyvéd azt mondja a bíró megszünteti a pert. Kérdezem mi ilyenkor a jogi eljárás? hová lehet panasz benyújtani a Bíróság ellen ? Vagy azt veszem észre hogy esetleg macerás lehet a bírónak ez az ügy mert régi ügy csak ide oda tologatták az ügyet egyik bíróságról a másikra. Mit tehetek ez ügyben? s a jogsérelmeket Pl becsület sértést honnét kell az elévülést számolni ? attól amikor a tudomásomra jutott, vagy amikor a sérelmet elkövették ?

Mert azon iratot amiben a lejáratásokat elkövették, azt majd egy évre rá szereztem meg amivel bizonyítékom volt .

2011. márc. 5. 12:02
 1/1 anonim válasza:
Csak a saját esetemet mondhatom el. Én bementem a Bíróságra és kértem betekintést. Megnéztem melyik oldalból kérek másolatot, és ott a helyszínen lefénymásolaták, amiért X Ft-os illetékbélyeget kellett vennem.
2011. márc. 5. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!