Ez tényleg igaz? Mondjátok hogy nem!
nem tulajdonjog, hanem szolgalmi jog.
erre azért van szükség, hogy bármikor hozzáférhessen a vezetékhez, hiszen az nyilván nem lenne tartható állapot, hogy te nyaralsz, közben meg a fél utca sötétben ül, mert az engedélyed nélkül nem léphetnek a tekedre.
a többi csak ebből következik.
pénz nem jár nekik, az rémmese, de minden a telket érintő változásról joguk van tudni, illetve, ha építkezni akarsz, akkor kell az engedélyük, hiszen azt csak ők tudják, hogy mivel és hogynan tudnak esetlegesen a vezetékhez férni.
a hitellel csak annyi a helyzet, hogy mivel nekik szolgalmi joguk van, ezért a tudtuk és beleegyezésük nélkül nem lehet a tulajdoni lapra változást felvezetni. a jelzálogot viszont be kell jegyezni, azaz kell futni az embernek még egy kört plussz egy aláírásért.
nem arról van szó, hogy az elmű ezentúl majd eldönti, hogy te vehetsz-e fel hitelt, vagy eladhatod-e. baromira nem fogja érdekelni őket. egyszerűen arról van szó, ezt (hogy bármikor hozzáférhessenek a vezetékhez) a jelenlegi érvényes jog alapján máshogy nem lehet elintézni. egyébként máshol sem csinálják máskép.
Bár engem nem érint a dolog, de mégis szíven ütött.
Most még be lehet finoman magyarázni, de mi lesz a következő lépés?
Én amint tudok, menekülök az országból.
19:39-es jól írja.
Szolgalmi jog.Nem értem mit kell rémisztgetni az embereket.
nyugi nyugi ez "csak" vezetékjog
ami nem tulajdonjog
hanem vezetékjog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!