Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyermeknevelési hozzasjárulást...

Gyermeknevelési hozzasjárulást fizessen, akinek nincs gyereke?

Figyelt kérdés
Vérlázítónak tartom! Komolyan azért kell majd a kisebbség, meg a felelötlen meg bárki gyerekét támogatnom, mert sajátot nem merek vállalni a bizonytalan megélhetés miatt? És aki meddö, leszbikus, beteges vagy hordoz valami betegségre hajlamosító gént, elhagyta a párja stb?
2011. febr. 5. 17:57
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
52%

A hivatalos verzió szerint ez nem gyereknevelési hozzájárulás,hanem csak nem kapsz adókedvezményt!

De nem kap pl. az a több gyerekes apa sem,aki elvált,és a gyerekei az anyjukkal élnek. Az sem veheti igénybe,aki már fel nevelte a gyerekeit!

Valóban vérlázító,főleg hogy a kedvezményt csak a magas keresetűek tudják teljes egészében igénybe venni.

2011. febr. 5. 18:09
 2/29 anonim ***** válasza:
36%
És akkor így merjen egy fiatal (még) gyermektelen gyereket tervezni úgy, hogy a kezdő fizetések általában alacsonyak...
2011. febr. 5. 18:15
 3/29 anonim ***** válasza:
48%
Amiről te beszélsz,már régen lekerült a napirendről.Családi adókedvezmény van helyette.
2011. febr. 5. 18:33
 4/29 anonim ***** válasza:
23%
18:26 - De minden más adókedvezményt elvettek, ami nekünk (még) gyermekteleneknek jól jött, és most hiányzik, kevesebbet tudunk félretenni, későbbre tolódhat emiatt a gyerekvállalás (legalábbis ha valaki nem felelőtlen).
2011. febr. 5. 18:34
 5/29 anonim ***** válasza:
37%
18.26.-hoz. A te véleményed vérlázító. A mostani kedvezmény miatt NEM lesz több gyerek. A jómódúak nem vállalnak 2 gyereknél többet. Tehát nem lesz több adófizető.
2011. febr. 5. 18:37
 6/29 A kérdező kommentje:
Szerintem meg te vagy végtelenül primitív. 6 éve dolgozom, ezidö alatt nem voltam betegszabadságon, mert nem engedhetem meg magamnak azt a luxust. Sokszor ha beteg vagyok a gyógyszereken is agonizálok,h megvegyem e. Nem iszom,nem dohányzom, nem játékgépezek, mégis szükösen élek. Aki gyereket vállal ne ösztönböl tegye, hanem mert tudja érte vállalni a felelöséget. Sajnálom, aki 6 gyerekkel nyomorog, de valljuk be, a többség hasonló körülmények között élt már mondjuk a harmadiknál is. Tehát nem érzem úgy, hogy jogos megadóztatni, kedvezményeket megvonni valakitöl, mikor millió nyomos oka lehet,amiért nem szült.
2011. febr. 5. 18:43
 7/29 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem is lesz több gyerek, de legalább támogatják, aki vállal!!!
2011. febr. 5. 18:43
 8/29 anonim ***** válasza:
63%

Értsd már meg, h aki felelőtlenül vállal gyereket, abból él, az nem dolgozik, ergo őt nem érinti!

Ha valakinek meg sok gyereket nevel, akkor több helyre kell a pénz, kap adókedvezményt, ez normális, te egyedül csak eltudod tartani magad...

2011. febr. 5. 18:44
 9/29 anonim ***** válasza:
61%

"De minden más adókedvezményt elvettek, ami nekünk (még) gyermekteleneknek jól jött"

Pl?

"A te véleményed vérlázító. A mostani kedvezmény miatt NEM lesz több gyerek."

Attól, hogy te nem vállalsz, még más igen... És igenis segít a gyereknevelésben az a párezer forint.

"És aki meddö, leszbikus, beteges vagy hordoz valami betegségre hajlamosító gént, elhagyta a párja stb?"

Nekik mekkora az arányuk a társadalomban? Összesen <1%? Bár az "elhagyta a párja" dolgot nem értem. Nem lesz akkor már sose másik mert az életben csak 1 lehet?

"Szerintem meg te vagy végtelenül primitív."

Lehet. De még mindig pozitívabban és emberibben gondolkodok, mint például te.

"Aki gyereket vállal ne ösztönböl tegye, hanem mert tudja érte vállalni a felelöséget."

Éppen ezen javít a gyerek utáni adókedvezmény: ha vállalod a gyereket, legalább anyagilag kapsz hozzá segítséget. Mégegyszer: a kisebbség akit állítólag te most ezzel támogatsz, az nem dolgozik, így adókedvezményt sem kap. Te őket másképp támogatod, ráadásul ha van adókedvezmény, ha nincs.

"6 éve dolgozom, ezidö alatt nem voltam betegszabadságon, mert nem engedhetem meg magamnak azt a luxust."

Ennek meg semmi köze a gyerekneveléshez, de ha tudni szeretnéd: én 9 év alatt összesen talán két hetet voltam betegállományban. Azt meg ne az én szememre hányd, hogy ez a te munkáltatódnál luxus. Ha neki jobb az, hogy mindenki beteg lesz és alaposan csökken a teljesítmény, de nehogymár betegszabira menyjen valaki, akkor csak annyit mondok: a zsák megtalálta a foltját.

2011. febr. 5. 19:02
 10/29 anonim ***** válasza:
?!
2011. febr. 5. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!