Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magyaroketol eltero, kulfoldi...

Magyaroketol eltero, kulfoldi gyermeknevelesi szokasok, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2011. júl. 8. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Én Portugáliában élek és idevalósi a férjem, hát ami a legszembetűnőbb, hogy az itteni anyukák nem féltik annyira a gyerekeiket, mint én. Pedig "magyar viszonylatban" én sem vagyok paramami, de itt én vagyok, aki túlaggódja a dolgokat mikor a gyerek kiszalad a villamossínre én meg nézek, hogy az anyja nem megy utána. :)

Szerencsére a párommal ki tudtunk alakítani egy olyan nevelési elvrendszert ami mindkettőnknek tetszik (hisz az fontos, hogy egyformán neveljük őket), de ismerek olyan "nemzetközi" párokat, ahol a kapcsolat ráment a kulturális különbségekből adódó konfliktusokra, pl. gyereknevelés.

Sok angol anyukát ismerek, ők külön fogalom lehetnének a rendszeres fürdés nélkülözésével, hogy akkor se adnak zoknit télen a gyerek lábára ha taknya-nyála egybefolyik (inkább most legyen beteg, mint felnőttkorában címszóval), az 5-6 éves gyerekeik már kívülről fújják a Harry Potter és a Narnia-könyveket, mert nekik ez az esti mese.

2011. júl. 8. 16:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Én Angliában élek, és ahogy az első is mondta az egyik legszembetünőbb az a zokni. :) Itt nem szokás rájuk adni, de amúgy sem féltik túl a gyerekeket. Nincs az a para körülöttük, mint otthon. Plusz itt a szülők nem szűnnek meg embernek lenni és nem a gyerek az első. Legalábbis nem olyan értelemben, mint otthon, ahol a legtöbb szülő totál kifordul magából a gyerek születése után. Itt nem csinálnak lelkiismereti kérdést abból a nők, hogy kicsit kikapcsolódjanak és esetleg másra hagyják a gyereket közben. Pedig nekik is ugyanolyan fontosak a gyerekeik, mint a magyaroknak, csak lazábban állnak a kérdéshez. Nem görcsölik túl.
2011. júl. 8. 18:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Angliaban elek es eleg sok nemzetisegu emberrel talakozom babaklubban jatsoteren.

Pl az indiaiak es pakisztaniak eleg erdekesek.

kb 2 hete lattam ajatszoteren, hogy a nagymama a fejkendojebe torolte az orrat a szajjat es a kb 3-4 honapos unoka arcat is :S

spanyol ismeroseim is nagyon lazan veszik az anyasagot de nagyon tisztak es iganyesek

angolok kozott vannak teljesen normalisak es igen csak igenytelenek is

pl abban a szobaban szivjak a fuvescigit ahol a gyerek jatszik/alszik....alkohollat kenik be az inyet, hogy ne kelljen ejjel

cumisuvegbol lighet colat iszik a gyerek mar 6-8 honaposan is es a mekis arlistat kb 2 evesen kivulrol fujja.....

minden nemzetnek meg vannak a furcsasagai

ami itt fura az a terhesgondozas, maga a szules, a korhazi idoszak, hogy nem nez meg orvos sem a terhesseg alatt sem a szules utan es ha "mazlid" van szules kozben sem, mert az azt jelenti, hogy minden rendben van.

ami fura, hogy 1.5 eves a gyerekem es csak 1szer mertek meg, hogy milyen hosszu....

a hozzataplalas is maskent mukodik...

amit meg furcsalok, hogy ujszulotteket is siman bele tesznek sportkocsiba meg akkor is ha nem teljesen dontheto a hattamlaja....

a csecsemok kb 70% sosem fekszik olyan babakocsiban ami vizszintesig dontheto lenne.

egeszsegtelenul etkeznek es elnek, de persze itt sem mindenki, akr csak otthon :)

mindehol vannak jo es rossz peldak is :)

2011. júl. 8. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

igen a zokni :)...de sapkat sem adnak a gyerekekre :)

na ami viszont gusztustalan ha mar megfazott az a szerencsetlen gyerek, legalabb az orrat meg kellene torolgetni, hogy ne azt nyalogassa egesz nap....es el is viszik, igy kisgyerekes kozossegbe.....

jartunk nem egyszer ugy babaklubban, hogy eljottunk, mert beteg gyerek a szajaba vett minden jatekot es csupa takony volt az osszes....a tobbi anyukat nem zavarta, hogy az O gyereke mas gyerek taknyat eszi eppen...nekem gusztustalan volt...

mar jo ideje nem is jarunk inkabb

2011. júl. 8. 18:45
 5/7 anonim ***** válasza:

En Belgiumban elek, hat a zokni itt sem divat. A kislanyok mar februarban balerinacipot viselnek mezitlab, egy terdig ero cicanadraggal. A kisfiuk meg bermudaban.

De ami nagyon erdekes, hogy itt szinte alig van beteg gyerek az ovodakban, nem ugy mint otthon. Valoszinu pont emiatt, hogy megedzodnek.

2011. júl. 8. 23:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Hat en Ausztraliaban elek, es most legalabb megtudtam , hogy honnan jott a szuloknek, hogy amig mindenki nagykabatban van addig a gyerek poloban mezitlab ... mindig elcsodalkozom rajtuk.na meg azert mert meg az 5 eves gyereket is babakocsiban toljak...
2011. júl. 9. 07:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Dél-Olaszország:

A gyereket a születését követően azonnal viszik társaságba. Sokszor este 10-11kor étterembe. Soha senki nem foglalkozik vele, hogy a gyerek alszik, hangosan dumálnak mellette, ha nem kiabálnak, és simán felébresztik a rokonok, még akkor is, ha csak 2 percet van kedvük dajkálgatni. Szólni nem lehet érte, mert akkor megy a sértődés. Otthon meg lábujjhegyen közlekedik mindenki :)

A dadus elfogadott dolog a kezdetektől, legtöbbször ez az a takarító néni, aki a családnál van már 30 éve és a család többi tagját is pesztrálta, amikor még baba volt.

A magyar találmányokat és bevett szokásokat lenézik, és elmebeteg dolognak tartják. Pl: orszívó-porszívó, kamilla tea, vizes borogatás, tengervizes orrspray stb.

És a kedves mamának mindig igaza van, akár mekkora baromságot is mond :)

2011. júl. 9. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!