Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok e az ilyent...

Köteles vagyok e az ilyent kifizetni?

Figyelt kérdés

A hűségidő lejárta után írásban lemondtam az internetszolgáltatómnál az Adsl szolgáltatást,ezt ők írásban tudomásul vették,visszaigazolták és egyben közölték ,hogy 8 nap múlva kikapcsolják a központjukban a netemet.

Ezt véletlen vagy szándékosan ,de mégsem tették meg,csak mintegy 6 hónap múlva . Így a lakásomban lévő albérlő még kb fél évig tudott ingyen netezni,aminek valószínűleg nagyon örült is. Kérdésem,hogy kötelezhet e a netszolgáltató , a szerződés felmondása és a tényleges kikötés közt eltelt 6 havi díj megfizetésére ,jogos e ez a követelésük ?

2011. febr. 3. 06:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Ha sokat fizettek a netért akkor a 6 hónap sok lenne, én se fizetném be.

De ha mondjuk 2500 Ft-os havidíja van akkor lehet, hogy érdemes befizetni, mert az a 10-15k nem akkora összeg, hogy megérje bíróságra járni miatta.

2011. febr. 3. 08:21
 12/27 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj ezekkel a tetű szemétláda cégekkel, hogy olyan jogász hátterük van, hogy csak na. Az ilyenek hamar lenyomják az átlagembert. Arról nem is beszélve, hogy tele vannak puszipajtásokkal a polgármesteri hivatalban és a bíróságok is. Ezért nem én nem nagyon mernénk nekik menni. Maximum ha Amerikában élnénk. Mondjuk ettől még megfenyegetheted őket a pereskedéssel. A reagálásuk az már már kérdés.

Véletlenűl nem fib..er..net?

2011. febr. 3. 08:35
 13/27 anonim ***** válasza:
Na ezt velem is eljátszották, de nekem volt annyi eszem, hogy nem használtam a netet, mert valahogy megéreztem a csalás szagát. Rajtam nem tudták behajtani, de 2 hónapba került az ügyintézésem.
2011. febr. 3. 08:48
 14/27 anonim ***** válasza:
Anyukám ugyanígy járt a szemétszállítókkal. Lemondta a szemétszállítást, mert nem lakott az ingatlanban. A Díjbeszedő elfelejtette tudomásul venni, és kb. 10 év szemétszállítási díját akarták a nyakába varrni. Behajtónál volt már az ügy, per lett belőle. Most jött meg az ítélet, a Díjbeszedő elvesztette az ügyet.
2011. febr. 3. 08:53
 15/27 A kérdező kommentje:
A 08:53-as válasz elég biztatóan hangzik ,egyébként nem a fiber ,hanem a Fraktal Média Kft a követelő.
2011. febr. 3. 09:45
 16/27 anonim ***** válasza:

ne nagyon menjél bíróságra, mert elbukod.

ha nem használtad volna (az albérlőd, de mindegy), akkor mondhatnád azt, hogy nem is tudtál róla, hogy nem kapcsolták ki.

viszont a szolgáltatás használták, ergó jogos, hogy fizetni kell érte. mivel te vagy az előfizető, így neked. max annyit tudsz tenni, hogy az albérlődön hajtod be az összeget, azzal a címszóval, hogy nem értesített arról, hogy még él a szolgáltatás, hiszen akkor te szólhattál volna, hogy elfelejtették kikapcsolni.

2011. febr. 3. 15:14
 17/27 anonim ***** válasza:
Nincs is értelme, hogy azt használni lehetett még. Ha az adott végponton lemondás után még fél évig szolgáltatás élt, akkor az az ő részükről szabálytalanság, mert akkor addig az adott végpontot nem lehet más szolgáltatónál használni, mert foglalt. A bíróságot a szerződés fogja érdekelni, nem a használat ténye. Ha a szerződő felek xy dátummal szerződést bontottak, onnantól a szerződés hatály nélküli, és egyik félre sem vonatkozik többé jog vagy kötelesség. A szolgáltató mulasztást követett el, amivel saját magának okozott kárt.
2011. febr. 3. 16:05
 18/27 anonim ***** válasza:

"A bíróságot a szerződés fogja érdekelni, nem a használat ténye. Ha a szerződő felek xy dátummal szerződést bontottak, onnantól a szerződés hatály nélküli, és egyik félre sem vonatkozik többé jog vagy kötelesség. A szolgáltató mulasztást követett el, amivel saját magának okozott kárt."

szerinted.

azzal, hogy használták, hallgatólagosan beleegyeztek abba, hogy a szolgáltatás folytatódik. ha nem használták volna, akkor mondhatnák, hogy nem tudtak róla, ők lemondták, a szolgáltató írta, hogy kikapcsolják, erről papírjuk is van, az, hogy a szolgáltatás élt, az a szolgáltató egyéni szoc.problémája.

azzal meg nem kellene érvelni, hogy az albérlő használta, mert a szolgáltató következő lépése az lesz, hogy felnyomja őt az apehnél, hogy nem adózza le a bérleti díjat. egyébként meg az ő nevén van szolgáltatás, miért nem szerelte le a modemet, ha egyszer lemondta?

2011. febr. 3. 16:19
 19/27 anonim ***** válasza:

Nincs hallgatólagos szerződés, kézrázás, bólintás, koccintás. Papír alapú, mindkét fél által aláírással hitelesített szerződés van. Ha ebben benne van, hogy a továbbhasználat fizetési kötelezettséget von maga után, akkor kell fizetni. Ha nincs benne, akkor nem kell.

Nem szabad megijedni a behajtóktól, az csak egy cég, ami ugyanúgy nem lépheti át a törvény adta keretet.

2011. febr. 3. 16:21
 20/27 anonim ***** válasza:

" Papír alapú, mindkét fél által aláírással hitelesített szerződés van. Ha ebben benne van, hogy a továbbhasználat fizetési kötelezettséget von maga után, akkor kell fizetni. Ha nincs benne, akkor nem kell."

ja. meg az is benne van, hogy nem használja a szolgáltatást. amit meg ő nem tartott be. így a szerződés leginkább érvénytelen.

mellékesen jó más farkával verni a csalánt?

éppen most próbálod belehajszolni egy perbe, amit ha elveszít (márpedig el fogja veszíteni), akkor még a perköltséget is fizetheti, vagy azt te kifizeted helyette? meg a késedelmi kamatot is? hüm?

könnyű más kárára vitézkedni...

2011. febr. 3. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!