Segítség! Csalásnak számít?
Kedves "segítség"!
17 éves vagyok, anyukámmal együtt írjuk ezt a kérdést!
Anyukám, egy biztosítónál, a szerződő fél. Körülbelül 5-6 kötvényünk van, apám és én vagyunk a kedvezményezettek. Válás környékén vagyunk, (anya-apa) apám eldöntötte, hogy mivel csak Ő fizette(ami mellesleg nem igaz! mert közösen fizették anyával!!) Ő most kiváltja, és saját magának utalja az összeget, ami kb. 250.000 Ft. ez így érdekes nekünk, mert anya a szerződő, és tudtommal mivel mellettem ül, nem halt meg, hogy a kedvezményezett(ek) (én is!) megkapják a pénzt. Magyarul fogalmazva, le akarja nyúlni, és a szemembe mondta hogy egy fillért sem kapunk belőle!
Mit tegyünk? Jelentsük valahol? Vagy mit csináljunk? nagyon szépen kérnék mindenkit aki ismeri a helyzetet, vagy valamit tud segíteni, hogy írjon! és segítsen rajtunk!Üdv: Nektarka!
Azért előfordul, hogy a biztosító kifizeti a házastársnak a bizt.összeget. Még cifrább dolgok is előfordulnak.
Ha nincs a közeletekben fiókja a biztosítónak, próbáljátok meg a honlapján keresztül elintézni.
Ha mindenképpen alá kell írni, és kiküldik a kötvény módósítást, eleve kérjétek hogy postán maradóra küldjék, írjátok meg, hogy miért. Így, ha mégis lakcímre küldené ki, és apukád átvenné, panasszal élhettek a biztosító ellen.
Vagy próbáljátok meg az üzletkötőjükön keresztül intézni, kihívhatjátok anyukád munkahelyére, vagy valahova, ahol biztos nem találkozik apukáddal.
Vegyétel elő a kötvényt és a szerződést is, és alaposan olvassátok át, hogy mit ír a szerződés.
Ha csak anyukád írta alá, mint szerződő, és apukád csak haláleseti kedvezményezett, akkor apukádnak semmi köze a biztosítási összeghez, akármit mond a biztosítási üzletkötő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!