EZ csalásnak számít? GYEDES kérdés.
Első gyerekem után kapom a gyedet mert volt munkahelyem 4éve dolgozom de mindig csak évente írtak velem szerződést úgyhogy mikor szültem még volt munkahelyem (úgyhogy kapom a gyedet) de mikor a kislányom 3hónapos volt lejárt a szerződésem úgyhogy tulajdonképpen most nincs munkám :(
Valószínű, hogy jön a kistesó akire ügye már nem kapnám a gyedet sajna :( Viszont az Apukám vállalkozó és arra gondoltam h mi lenne ha arra az 1 hónapra bejelentene engem mikor szülök így ügye a szülés napján lenne munkahelyem utána persze ő sem hosszabítana szerződést.
Vajon ez így megoldható? Vagy ez csalás? Ha lehetséges lenne akkor neki vajon ez mennyibe kerül? Attól még az állam fizetné a gyedet nem ő ügye? Vagy adóznia kéne sokat értem?
Remélem senki sem vet meg ezért! Olyan r..... a volt munkahelyem fiatalokat mindig évente szerződtetnek pont ezért. :S
ELŐRE IS KÖSZI!!
Sokan ezt csinálják, nincs ebben semmi.
Szülés előtti hónapra jelentsd be magadat, amikor szülsz, kapod a tgyást majd gyedet. Tgyás/gyed alatt semmire nem fogsz kerülni apukádnak.
2.vagyok
Pl a 36.héten jelentsd be magadat, és a gyed legalább 1. napjáig legyél bejelentve. Ha a tgyás alatt lejár a szerződésed, akkor nem fog járni gyed.
De lehet hogy rosszul tudom.
Hátha ír még valaki okosat.
Hát még Gyeden leszek a "naggyal" aki akkor még csak 1,5éves lesz.
Őszintén szólva most egy kicsit összekavarodtam :S
Így h Gyeden leszek akkor még akkor erre most melyik válasz vonatkozik Bocsi az értetlenkedésért és köszi nagyon a válaszokat!
Hú ez tök jó! Nagy megkönnyebülés! Köszi mindenkinek a infot!
Még arra tudtok nekem válaszolni, h igaz e amit a 2. írt h ha tgyás alatt szünik meg a munkahyely akkor no gyed?
Ja és még azt h igaz h 3 hónap a minimum bejelentés? Azt nem eltörölték?
KÖSZI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!