Segítség! Csalásnak számít?
Kedves "segítség"!
17 éves vagyok, anyukámmal együtt írjuk ezt a kérdést!
Anyukám, egy biztosítónál, a szerződő fél. Körülbelül 5-6 kötvényünk van, apám és én vagyunk a kedvezményezettek. Válás környékén vagyunk, (anya-apa) apám eldöntötte, hogy mivel csak Ő fizette(ami mellesleg nem igaz! mert közösen fizették anyával!!) Ő most kiváltja, és saját magának utalja az összeget, ami kb. 250.000 Ft. ez így érdekes nekünk, mert anya a szerződő, és tudtommal mivel mellettem ül, nem halt meg, hogy a kedvezményezett(ek) (én is!) megkapják a pénzt. Magyarul fogalmazva, le akarja nyúlni, és a szemembe mondta hogy egy fillért sem kapunk belőle!
Mit tegyünk? Jelentsük valahol? Vagy mit csináljunk? nagyon szépen kérnék mindenkit aki ismeri a helyzetet, vagy valamit tud segíteni, hogy írjon! és segítsen rajtunk!Üdv: Nektarka!
Elvileg a biztositást fel lehet mondani (ebben az esetben nem kell a biztositott esetnek - itt a halál - bekövetkeznie), de csak annak, aki kötötte, a kedvezményezett nem.
De ha ilyen esetben felveszi a pénzt az, aki kötötte, akkor is az értékének a felét ki kell fizetnie a másik fél felé, mert MINDEN jövedelem és adóság felezödik a házastársak között.
Ez azért nem így működik hogy berohanok és adják a pénzt. Ha anyud a szerződő akkor csak ö bonthatja fel a szerződést. Az hogy ki a kedvezményezett teljesen lényegtelen, azok sem szólhatnak bele a szerződés fennállásába. Egyébként ha ilyen a helyzet akkor apudat vegyétek ki a kedvezményeztek közül, had egye csak a méreg.
Az a link egy reklám.
Ha apád aláirja anyukád nevét, az okirathamisitás, ezért fel lehet jelenteni a rendörségen. ezért több év börtön jár. A biztositónál meg nem hiszem, hogy elfogadnßak, ha apád egy nö helyett ir alá valamit. Az aláirás egyébként is csak úgy érvényes, ha ott a helyszinen irja alá az, aki megköti a szerzödést, azt nem fogadják el, hogy csak beviszi valaki az aláirt papirt.
A leveleket meg megint csak nem bonthatja fel apád, mert az levéltitok megsértése, ami szintén büntetendö.
Ezen kivül van az a lehetöség is, hogy a biztositótól úgy kéritek a levelet, hogy ajánlottan küldje "saját kezébe" megjegyzéssel - igy CSAK anyukádnak adhatják oda a levelet aláirás ellenében, senki másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!