Tegnap kaptam egy sms-t: új egyenlege a számláján 3.400. 000 Ft. Nekem utalták más helyett. Ilyenkor mi a teendő?
"rossz számra küldte mostmár az egyém"
Csak van egy PTK amelyik úgy szól ha tudod hogy valami nem a tiéd és megtartod lopásnak minősül.
"ha tudod hogy valami nem a tiéd és megtartod lopásnak minősül."
Honnan kellene tudnom, hogy nem az enyém? Nekem nem lehet egy -ismeretlen- "jóakaróm"?
Ha az utaló fél nem jelentkezik én nem foglalkoznék nagyon vele talán 1-2 hónapig hagynám a pénzt és ha senki nem szól utána elkölteném a házra vagy kocsira esetleg át egy másik számlára.Az jó ha ilyen lelkiismeretes vagy biztos nincs szükséged nagyon a pénzre. Egyébként nem hiszem hogy egy számlaszám alapján bármejik bank kiadná a számlatulajdonos címét és telefonszámát. Bírósági per meg nem indulhat rosz számlára utalás miatt főleg mert nem is a te hibádból következett be ez az eset.
De ha téged ennyire agaszt a pénz tulajdonlása kérlek utald át erre a számlaszámra utána én mindent elintézek helyeted 11773384-40795377 köszi
Tisztesség, becsület, gyerekek!
Utalj annyival kevesebbet vissza, amennyi a bankköltség és akkor nem lesz lelkiismeretfurdalásod, és te sem jártál rosszul!
Miért kell nyerészkedni? Miért járna részesedés?! Mit tettél hozzá? Azt, hogy visszaadod és nem követed el a jogalap nélküli gazdagodás esetét? Bravo.
Egyébként meg azért simán be is perelhetnének, ha nem fizetnéd vissza(bankos vagyok, tudom pontosan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!