Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Buszmegállóban KOMOLYAN TILOS...

Buszmegállóban KOMOLYAN TILOS A DOHÁNYZÁS?

Figyelt kérdés

Ezt hallottam, de itt a rendőrség előtt van a megálló, és kb mindenki dohányzik. És még nem láttam, soha, hogy kirohan egy rendőr, és megbüntetnének valakit. Múltkor ment be egy rendőr, és csak nézte az embereket, és elsétált mellettük.

Nálunk semmit nem csinál a rendőrség, csak úgy vannak?

2011. jan. 12. 16:31
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
22%
Nem beszélve egyébként arról: a mélyen tisztelt és (egyre silányuló szinvonalú) BLV egyben arról is gondoskodik, hogy CSAK környezetbarát buszok fognak járni? Mert nem nagyon kell hozzá felsőfokú fizikai, biológiai stb. szakismeret, hogy pl. egy gyerekkocsiban ülő pici milyen magasan helyezkedik el amikor anyucival az EU-színvonal-sűrűségű =-esre várakozik akár? És tessék nekem megmondani milyen magasságban is okádják a néha londoni ködöt leköröző szintű bűzös és mérgező gázolajfüstöt ezek a járművek?
2011. febr. 5. 19:18
 32/39 szamóca. ***** válasza:
0%
egy tata mesélte vmelyik héten hogy régen a villamoson mindneki dohányzott... érdekes akkor az emberek szaglása vhogy más volt, vagy nem tudom. ez már túldramatizált amit művelnek. oké, korlátozzuk, én tiszteletben tartom amennyiben hajlandóak vagytok nem úgy beszélni a dohányosokról mint egy retkes talpú tolvaj kéjgyilkos g*ciről... nem ugyanaz.
2011. febr. 5. 19:22
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Nem diszkriminálva vannak a dohányosok! De tartsák már tiszteletben azt, hogy én nem kérek a füstből!
2011. febr. 6. 09:15
 34/39 A kérdező kommentje:

Végre! Most mondták a híradóban, hogy 3 hétig figyelmeztetés, aztán bünti!

Hurrá!

2011. febr. 6. 19:05
 35/39 anonim ***** válasza:
Én kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan akarják betartatni a törvényt.
2011. febr. 6. 19:21
 36/39 anonim ***** válasza:

Tilos a dohányzás a BKV-megállókban február 6-tól, mert a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén 31 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadta el Tarlós István főpolgármester javaslatát. Korábban a játszótereken és az aluljárókban tiltotta meg a testület a füstölgést.

A közgyűlés módosította a köztisztasági rendeletét, a változtatás értelmében nem lehet rágyújtani az autóbusz, a villamos, a trolibusz, a Fogaskerekű, a Sikló, a Libegő és a HÉV megállóiban.

Azokon a helyeken, ahol nem egyértelmű, meddig tart a megálló területe, a járdaszegélytől számítva két méter széles lesz a védett terület, a hosszúsága pedig az adott járműtípus nagyságától függ. A leghosszabb tiltott zóna a HÉV megállókban lesz, ahol 120-szor kétméteres területen lesz tiltott a dohányzás.

A tilalom a megállóhelyek és a végállomások utasváróira is kiterjed. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóanyagában arra mutatnak rá, hogy ezekben a fedett utasvárókban különösen fontosnak tartják a dohányzási tilalmat, mert egy cigarettázó utas akár 8-10 ember ott tartózkodását is kellemetlenné teheti.

A BKK szükségesnek tartja, hogy fokozatosan minden megállóhelyen kitegyék a tiltásra figyelmeztető táblákat. A dohányzási tilalom megszegőit 50 ezer forintra büntethetik a közterület-felügyelők.

A BKK ugyanakkor jelezte: önkéntes jogkövetésre számítanak, nem pedig tömeges bírságolásokra.

Forrás: Internet

2011. febr. 7. 01:41
 37/39 anonim ***** válasza:
van egy csomó busz megáló ami egyben járda is ott mi a helyzett ha csak gyalogosként megyek át rajta
2012. jan. 18. 10:11
 38/39 BlackSword ***** válasza:
Na, szépen le lett húzva a válaszom, holott most hogy tilos, annyi embert látok a nemdohányzó jelek mellett dohányozni, hogy kár hogy nincs annyi 5 forintosom...
2012. jan. 18. 12:46
 39/39 anonim válasza:
Ha nem tetszik menjen el onnan.Ne avatkozzon bele más dolgába.
2018. nov. 25. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!