Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Buszmegállóban KOMOLYAN TILOS...

Buszmegállóban KOMOLYAN TILOS A DOHÁNYZÁS?

Figyelt kérdés

Ezt hallottam, de itt a rendőrség előtt van a megálló, és kb mindenki dohányzik. És még nem láttam, soha, hogy kirohan egy rendőr, és megbüntetnének valakit. Múltkor ment be egy rendőr, és csak nézte az embereket, és elsétált mellettük.

Nálunk semmit nem csinál a rendőrség, csak úgy vannak?

2011. jan. 12. 16:31
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
70%

" Utolsó előtti de egy ember is ember, de akkor tudok ugy állni, hogy ne fújjam ar orra alá a füstöt, még ha sokan vannak ez nem megy!!!! Nem kéne mindenbe bele kötni!"

ha bent állsz a buszmegállóban, hiába nem ráfújod a füstöt az ugyanolyan rossz, ugyanúgy kell szívni a másik ember füstjét akkor is ha nem direktben az emberre fújja.

2011. jan. 13. 19:48
 22/39 anonim ***** válasza:
30%
Mért állnék a busz megállóba? Ott van előtte egy csomó üres hely!
2011. jan. 13. 20:17
 23/39 anonim ***** válasza:

Már február 6. lett a határidő.

(bár ezt, már megint tolják - tavaly nyár óta).

2011. jan. 31. 15:24
 24/39 anonim ***** válasza:
52%

Még nem lépett érvénybe a törvény, de nemdohányzóként lenne hozzá pár korrigáló javaslatom, amit úgyse fognak törvényhozóink figyelembe venni, mert én csak 1 adófizető vagyok, akiről lehúzhatnak akárhány bőrt, nem vagyok közel a tűzhöz.

Szóval.

A bunkók úgyse fogják betartani, egyeseknek még a rendőr se mer szólni.

Nekem van egy szemsérülésem, és a füst meg a dohánykipárolgás bizonyos távolságból csípi a szememet, bekönnyezik, ha nagyon erős, akkor fél szememre nem látok. Sokszor én állok arrébb, mert jellemzően nálam jóval erősebbek-hisztisebbek gyújtanak rá mellettem (tényleg mellettem), akikkel nem akarok összetűzésbe kerülni, megveretni-megtépetni magam, korán reggel vagy munka után, amikor mindenki amúgy is fáradt, ideges...

Viszont, van egy másik jelenség, ami miatt bajos a betartatás, ugye a dohányzás sokaknál függőség (egyik szomszédunk a liftben se bírja ki cigi nélkül), és nem mindenki képes visszafogni magát, míg olyan helyre ér, ahol tényleg nem zavar senkit, van kijelölt hely... stb. És van egy "rossz szokás" közterületeink látogatóinak-fenntartóinak bizonyos körében, méghozzá az, hogy vagy nincs kuka (egyáltalán), vagy ha van, fel van borítva, szét van rúgva, vagy ha éppen ép állapotban van, akkor tele van, és nagyon ritka az, amikor épp van is kuka, ép, és még fér bele muníció. Még ha eső ellen fedett, erős napfény ellen árnyékos részt nem is tudnak duplán biztosítani, de legalább ép, kukát, amit rendszeresen ürítenének, biztosíthatnának kicsit távolabb a buszmegálló táblától (ami ugye nem arra való, hogy ott dohányozzanak körülötte, hanem hogy az emberek megnézzék a menetrendet, a menetidőt, az útvonalat, és viszonyíthassanak, épp mennyit késik-siet a járat).

2011. jan. 31. 15:29
 25/39 anonim ***** válasza:
sokan beállnak a buszmegállóba dohányozni, akkor is ha nem esik az eső
2011. jan. 31. 16:04
 26/39 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem bunkóság elkezdeni dohányozni mások mellett, így nem hiszem hogy a szépen megkérem hagja abba sokat ér. Persze lehet hogy abbahagyja, de attól még te fogod szarul érezni magadat, azért is hogy a másik bunkó. Egyébként nem szabad dohányozni, ha lefotózod pl sokat segíthet, és hívsz egy közterületfentartót vagy rendőrd.
2011. jan. 31. 20:01
 27/39 anonim ***** válasza:
48%
A volt háziorvosa a gyerekemnek a következőt csinálta: Kijött a rendelőből rágyújtott cigarettával, kiment az udvarra cigizni, majd vissza jött égő cigivel, s bement a rendelőbe.Természetesen nem kért elnézést, s nem is köszönt. Majd mikor bementünk késő ősszel nyitott ablaknál vizsgálta a beteg gyerekemet.Gondolom azért, hogy ne érezzük a cigi szagát.(Éreztem) Többet nem vittem hozzá, orvost váltottam. Ha az "Értelmiségi" orvosok sincsenek tekintettel még a beteg gyerekekre sem, hogyan várhatjuk el az átlag emberektől? :((
2011. jan. 31. 22:44
 28/39 anonim ***** válasza:
33%
Miért kellene a rendőrnek ezért szólnia? Ez a közteresek feladata! Ne b*sszunk már minden feladatot a rendőr nyakába!
2011. febr. 1. 11:12
 29/39 anonim ***** válasza:
Én amióta csak dohányzom mindíg is vagy a buszmegálló végétől 1.2 méterre dohányoztam,vagy az elejétől.Hallottam ilyenről,de még nem lépett érvénybe.De szerintem inkább azzal kéne foglalkozni,hogy a sok köhécslő TBC-s retkes gombás kezű tetves fejű húgyos seg.gű csövest nem kéne felengedni a buszra,meg a rohadt zsebes tolvajokkal kezdeni valamit.Esetleg 1-2 biztonsági őrt felvinni a buszra.Ha nem is mindíg de minimum csúcsidőben.
2011. febr. 1. 14:44
 30/39 anonim válasza:
Na azért tényleg álljunk már meg egy szóra... Generációk nőttek fel úgy hogy még az SZTK rendelőkben a folyosón is (gyengébbek kedvéért ma: szakorvosi rendelőintézet) szívta akire rájött. Az USA majmolása éppen olyan dolgokkal amik egy igen jelentős réteget szívatnak, kicsit szánalmas és undorító. Először az IGAZI demokráciát kéne onnan importálni... Aluljárókban, ahol akkor a kereszthuzat mint egy téglaégető tűzterében, busz-megállókban, lassan már az utcán is... Bexarás. Ráadásul igen pofátlanul azokat szívatják, korlátozzák, aki az ADÓKÖTELES termék vételével az államot, az egyre borsosabb árakkal a forgalmazókat gazdagítják. Kissé (enyhe a jelző) pofátlan ez így...
2011. febr. 5. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!