Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen torvenymodositasokat...

Milyen torvenymodositasokat iktatnal be?

Figyelt kérdés
Nem gondolok nagyon radikalis dolgokra, inkabb az erdekelne, hogy a "kis ember" mit erez meg a torvenyekbol. En pl. most orokoltem nagymamamtol, akinek 2 gyereke volt. A fiatol szuletett 3 gyerek, koztuk en is a lanyatol 1. Mindket szulo, tehat apukam es nagynenem is meghalt mar, ennek ellenre is mi harmad annyit kaptunk. Ezt csak mint pelda hoztam fel, hogy milyen dolgokra gondolok, ne terjunk ki ra a valaszokban.
2011. jan. 10. 21:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egy fogvatartott napi ellátása mintegy 8 ezer forintba kerül. Én most szültem meg a kislányomat a Péterfy Sándor utcai kórházban. Ott a kismamák napi ellátása 250 Ft.

Volt, hogy reggelire kaptunk egy szelet kenyeret és 1 db zsömlét.

Szóval valami itt nagyon nincs rendben.

2011. jan. 10. 22:02
 12/17 anonim ***** válasza:

"az importos hsz szerintem jó ötlet lenne, csak kis változtatással

szóval vannak például az autók... azok is importak

ezzel tennéd tönkre az amúgy is leépülő autókereskedelmet "

Figyelj, félreértettél. Én ezt úgy gondoltam, hogy ha mondjuk működne a csepel és gyönyörű egyhatos csepel sedanokat lehetne kapni akkor ezt védeni kellene az audival szemben. De mondjuk a szuzukit nem kell védeni mert csöppet sem hazai még ha itt is készül.

2011. jan. 10. 22:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Én a birtokvédelemmel kapcsolatos szemét törvényeket,változtatnám meg.Pl:egy ingatlan tulajdonos egyszerűen nem teheti ki azt aki elfoglalja,bitorolja mások tulajdonát.Miért kell ehhez Birósági végzés?Mi az,hogy a saját tulajdonomból nem dobhatom ki azt akit én akarok?Felháboritó törvény.
2011. jan. 10. 23:24
 14/17 anonim ***** válasza:
Ingyen sört minden 18. életévét betöltött magyar állampolgárnak.
2011. jan. 10. 23:51
 15/17 doboszoli ***** válasza:

Sir Butcher, én is csatlakozom.

Gondoljunk bele!

Egy "mezei" munkahelyen minimum leltárfelelőssége van a dolgozónak.(raktár, szerszámok, stb.)Hozzá jöhet még a teljesítményarányos bérezés, ha nincs produktum, nincs lóvé.

Ha kárt okozol(elég, ha hozol egy rossz döntést),beperel a cég, kártérítés, de alapból úgy kirúgnak, hogy ihaj.

Ezzel szemen a politikus,(most tekintsünk el a pártoktól,

mindegyikre lehetne egy sor példát hozni)elvtelenül bevállal egy csomó dolgot, a pozícióba kerülés érdekében.

Miután bekerült, kiderül, hogy dilettáns, esetleg még (nem tudom árnyaltabban fogalmazni) lopós is, embertömegek sorsát teszi tönkre, büntetlenül tárhatja szét a karját 4-8 év múlva, hogy "bocs". A legtöbb még ezt sem teszi.

A dolgot még jobban élezi a két ember közötti nagyságrendi felelősség kérdése.

Nem valami gusztusos ez az egész.

2011. jan. 11. 06:56
 16/17 anonim ***** válasza:

-A politikusok, igazgatók...egyéb főnökség, maximum 15%-l kereshet többet, mint amennyit az alatta dolgozó keres.

-Ugyanúgy vonatkozzon mindenkire a törvény, mentelmi jog minek?! Vállalják a felelősséget inkább.

-Az állatvédelemben: nagyobb megszorítások az állatkínzókkal szemben.

Sokat tudnék sorolni. :D Sok mindenen változtatnék.

2011. jan. 11. 09:23
 17/17 anonim ***** válasza:

-A razziákon talált kifogásolható minőségű húsokat állatkerteknek, állatmenhelyeknek kellene adni megsemmisítés helyett.

-A mentelmi jogot megtartanám, de annyiban módosítanám, hogy indíthatnának nyomozást a képviselők ellen, azokkal egyeztetve meglehetne tartani a kihallgatást és a tárgyalást, ha pedig bűnös természetesen elítélhetik és lecsukhatják.

-Az alapvető élelmiszerekre (kenyér, tej, vaj, tojás... stb.) adómentesek lennének (amennyiben magyar termékek).

-A magyarországon megtermelhető külföldi termékek adótartalmát én is megemelném.

-Megkönnyíteném az önvédelmi lőfegyverhez jutást, de csak azok számára, akik egy szigorú vizsgálaton esnek át, és kötelező lenne szabályos időközönként (még nem gondoltam ki mennyi) lőgyakorlaton részt venni.

-A magánterület védelmében nagyobb szabadságot kapnának a polgárok.

-A büntetési tételek emelése, a börtön körülmények átalakítása (elég egy fa priccs és egy vastag pokróc, fűtés minimális).

-Befagyasztanám a segélyeket. Rengeteg mindenre van szükség, amit a munkanélküliek elvégezhetnének. Például vízelvezető árok ásás, víztározó építés és karbantartás. Az ár és belvízzel elárasztott területeken biztos örülnének neki.

-A szavazójogot szakmához vagy érettségihez és állandó lakhelyhez kötném.

-Bevezetném a roma szegregációt az oktatásban.

-Emelném a követelményeket az érettségin, illetve bevezetném a 8. év végi záróvizsgát általános iskolában.

-Emelném az egészségügyben és oktatásban dolgozók bérét, bővíteném a költségvetésüket.

-Megemelném 90 ezerre a honvédség létszámát, és modernizáltatnám a felszerelésüket.

-Megszüntetném az örökösödési adót.

2011. jan. 11. 11:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!