Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen torvenymodositasokat...

Milyen torvenymodositasokat iktatnal be?

Figyelt kérdés
Nem gondolok nagyon radikalis dolgokra, inkabb az erdekelne, hogy a "kis ember" mit erez meg a torvenyekbol. En pl. most orokoltem nagymamamtol, akinek 2 gyereke volt. A fiatol szuletett 3 gyerek, koztuk en is a lanyatol 1. Mindket szulo, tehat apukam es nagynenem is meghalt mar, ennek ellenre is mi harmad annyit kaptunk. Ezt csak mint pelda hoztam fel, hogy milyen dolgokra gondolok, ne terjunk ki ra a valaszokban.
2011. jan. 10. 21:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
hát....pl. azt a törvényt kiiktatnám, h a tv-ben minden márkanevet stb. ki kell takarni, pl. ha vki szerepel a Fókuszban, és egy Nike póló van rajta, akkor azt ki kell takarni.....sztem ez teljesen fölösleges, és nevetséges....
2011. jan. 10. 21:21
 2/17 anonim ***** válasza:
41%
Én a hazai termék védelmét. Minden olyan terméket, terményt és árucikket mely importból származik ám itthon is előállítható olyan adóval súlytanék meg az árát a luxuskategóriába emelné.
2011. jan. 10. 21:23
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szeretném, ha a politikusok ugyanúgy viselnék tetteik következményeit, ahogy mindenki más. Tehát ha valaki hoz egy egyértelmű rossz döntést, az minimum bukjon be, ha anyagilag nem is lehetséges kárpótolni.

Ha én a munkahelyemen felgyújtom az egész irodát, és több tízmilliós kárt okozok, engem minimum kirúgnak, de lehet, le is csuknának, mert nem tudnám visszafizetni. A politikusok milliárdos károkat okozhatnak következmény és felelősség nélkül.

2011. jan. 10. 21:31
 4/17 anonim ***** válasza:

az importos hsz szerintem jó ötlet lenne, csak kis változtatással

szóval vannak például az autók... azok is importak

ezzel tennéd tönkre az amúgy is leépülő autókereskedelmet

én nekem egy radikális ötletem van

minden olyan politikustól elvenni a vagyonát, aki a rendszerváltást követő 5 évben meggazdagodott

abból kifizetni az államadósság egy részét, nekik meg megadni a minimálbér szintű nyugdíjat, hogy megtudják, milyen annyi pénzből élni, amit ők elégnek tartanak

2011. jan. 10. 21:31
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok. Én az állatok védelméről szóló törvény büntetési tételeit drasztikusan szigorítanám. Ma Magyarországon nap mint nap büntetlenül kínozhatnak állatokat, a törvénynek semmi visszatartó ereje nincs.

Mellesleg más bűncselekményeknél is látnám értelmét a szigorításnak, mert lehet, hogy pl. teljes vagyonelkobzással vagy 2-3 év helyett 20 év letöltendővel nem röhögve jönnének ki a tárgyalásról...

2011. jan. 10. 21:41
 6/17 anonim ***** válasza:

na meg a börtönökben is vízen és kenyéren tartanám a bűnözőket, semmi tévé meg konditerem... Régen, amikor tömlöcbe vetették az embereket és még egy ágy sem volt, volt idejük és módjuk elgondolkodni azon, mit is tettek.

Most meg luxus bűnözőképzőt csináltak a börtönökből. Sok közösségben rang, ha már ült.

2011. jan. 10. 21:43
 7/17 anonim ***** válasza:

[link]

a másik, hogy egy ilyen börtönnek milyen visszatartó ereje van? esküszöm jobban élnek bent, mint kint, el is tartják őket, fűtenek, ruhájuk van, van melegvíz

ha nem is kenyér, meg víz, de azért kicsit visszábvenném a börtönök színvonalát

2011. jan. 10. 21:57
 8/17 anonim ***** válasza:

- a választási törvény módosítását úgy, hogy könnyebb legyen új pártot csinálni: lejjebb vinném a küszöböt, és a szavazáskor lehetne egy "tartalék" pártot is megjelölni, ha akire szavaztál eredetileg nem jutna be, akkor a szavazatod ne vesszen el, hanem automatikusan a "tartalékpárthoz" menne át (így nem lenne az hogy a kis pártok óriási hátrányban vannak, mert az emberek azért nem szavaznak rájuk, mert ha nem érik el a küszöböt, akkor kidobott szavazat lenne, így inkább szavaznak egy nagyobbra.)

- alkotmányos szinten betiltanám a nemzeti jelképek, identitás, tudat politikai célú kisajátítását politikai képződmény számára (tehát nem lehetne olyat csinálni, hogy akkor a mi hívőink a kokárdával vagy történelmi zászlókkal különböztetik meg magukat a többiektől)

- betiltanám az ftc-t. szintén alkotmányos szinten.

2011. jan. 10. 21:58
 9/17 anonim ***** válasza:
A hajléktalanoknál is ez a divat, télen börtönbe vonulnak, van fűtés és teljes ellátás. Elég hozzá lopni, vagy berúgni pár kirakatot. Az lenne a cél a börtönökkel, hogy az emberek rettegjenek tőle.
2011. jan. 10. 21:59
 10/17 anonim ***** válasza:
Sir Butcher veled most nagyon egyetértek!
2011. jan. 10. 22:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!