Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lopott a vaterás áru, mit...

Lopott a vaterás áru, mit lehet ilyenkor tenni, hogy az eladót elkapják?

Figyelt kérdés
A vaterán van egy digitális fényképező, ami 100% hogy lopott (nem mondja meg a széria számát, nem ismeri az árut, ellentmond saját magának az eladó stb) de nem is fogja már átadni az árut, mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne ússza meg?
2011. jan. 6. 15:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Jelentsd fel a vaterán, ők tudják az adatait.
2011. jan. 6. 15:54
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

"100% hogy lopott (nem mondja meg a széria számát, nem ismeri az árut, ellentmond saját magának az eladó stb)"

Ebből honnan tudod hogy lopott? Nem tudod hogy a Vaterán sokan árulnak úgy hogy mástól vették meg? Miért tudná egy többéves gép számát aminek a papírja sincs meg? Miért tudná a gép kezelését? Amúgy nem jellemző a Vaterára hogy számokat kérnek. Én több mint harmincszor vettem és eszembe se jutott számot kérni.

2011. jan. 6. 16:21
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Ne haragudj, de én is árultam már úgy dolgokat, hogy semmit nem tudtam róluk, csak azt az egyet, hogy nem lopottak, volt mindenféle gép, még kismotor is. Apám régi garázsában voltak, én abszolút nem is értettem hozzájuk... Mondjuk ellent nem mondtam magamnak, de nem kell azonnal farkast kiáltani, gondold meg.
2011. jan. 6. 16:37
 4/13 anonim ***** válasza:
36%
Nálam volt,egy szerelő még tavaly. A fűrdőszobánkat kellett volna megcsinálnia,de előre kifizettük ,így munkaközben meglépett a pénzel kocsmázni... Gondoltam felteszem vaterára az itt hagyott szerszámait... Szóval vannak ilyenek is. De ,ha tényleg lopott,azt mondom bűnhődjön!
2011. jan. 6. 18:13
 5/13 anonim ***** válasza:
36%
Ja és onnét tudom,hogy kocsmázni ment,mert egyszer előkerítették.
2011. jan. 6. 18:15
 6/13 anonim ***** válasza:
59%

Az is lehet, hogy csak feketén hozták be az országba. Ha drágábban adja, mint boltban, csak akkor érdemes tenni ellene, egyébként meg a vevő örülhet.

Ez nem bizonyítja, hogy lopott termék, csak azt, hogy valószínűleg nem jártak meg vele minden hivatalos procedúrát. Lopott termék bizonyításához ennél többre és más dolgokra is szükség van.

2011. jan. 6. 22:48
 7/13 A kérdező kommentje:
higgyétek el lopott az... nem volt hasznos csak az első
2011. jan. 7. 18:20
 8/13 anonim ***** válasza:

Bizonyíték nélkül a rendőrség se hiszi el, és a Vatera se, az általad említett dolgok meg nem bizonyíték.

Lehet, hogy feketén hozta be az országba.

Lehet, hogy KAPTA.

Lehet, hogy utcai lomtalanításon találta (egyesek még egész használható dolgokat is kidobnak).

Lehet, hogy egy ismerőséé volt.

Lehet, hogy örökölte, és a papírjai rég nincsenek meg.

Lehet, hogy költözött, és elvesztek a papírok.

Lopáshoz több bizonyíték kell, a tieid alaptalan vádaskodások.

2011. jan. 7. 18:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én elhiszem, de ha a rendőrség nem, akkor te fogsz hatalmasat szívni, ha ok nélkül gyanúsítgatsz, téged is megbüntethetnek (pénz).

Nem volt hasznos, csak az első... Pfff... mekkora arc vagy.

1. Magadtól tényleg nem jutott eszedbe, mit az első mondott?

2. Neked csak az a hasznos, aki kérdés nélkül bujtogat, és nem az, aki logikusan gondolkodik?

Jóvan, jelentsd fel.

2011. jan. 7. 19:07
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha leüttötted, és nem akarja átadni - akkor elvileg már tudod a nevét, címét, elérhetőségeit.

Ha nem, miért gondolod, hogy nem adná át? Nem azért hirdeti... persze ha már a "kérdezzen az eladótól" opciónál felvetetted, lopott-e az áru, lehet megsértődött.

Amúgy más tipp: más felhasználónéven üsd le egy kis értékű termékét, megkapod az elérhetőségét, találkozol vele, aztán megvitatod vele, amit akarsz.

2011. jan. 7. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!